Matkamiehen iltarukous Tiistenjoen kirkossa

10.11.2017 11.40

Seinäjärven kuoro 2017 p_M.jpg

…vielä mä toivon…  Matkamiehen iltarukous Tiistenjoen kirkossa

Matkamiehen iltarukous on kokonaisuus, jonka Herättäjä-yhdistys tilasi Jaakko Löytyltä Siionin virsien 200-vuotisjuhlaan 1989. Se on saanut innostuneen vastaanoton ja sen esitykset ovat täyttäneet saleja ympäri suomen. Alun perin oli tarkoituksena saada aikaan teos, jota voitaisiin käyttää koko kirkon nuorisotyössä. Löytty on kirjoittanut teoksen Senegalissa lähetystyössä ollessaan. Hän on myös levyttänyt teoksen yhdessä Lapuan nuorisokuoron kanssa.

Seinäjärven kuoro ja pappien muodostama bändi ”Paimenpojat” esittävät Matkamiehen iltarukouksen keskiviikkona 22.11. klo 19 Tiistenjoen kirkossa. Mukana on myös osuuksia, joissa seurakunta pääsee laulamaan mukana. Solisteina laulavat kuorolaiset Leena Hietaranta ja Paavo Linna, sekä kuoron johtaja Jouko Palomäki.

Pitkät perinteet omaavassa Seinäjärven kuorossa on laulettu yhteensä 90 vuotta. Ensimmäinen esiintyminen oli äitienpäivänä vuonna 1927. Kuoro toimii Seinäjärven kylällä, joka on ”kahden kaupungin kylä”, kylä ulottuu Alavuden ja Virtain rajan molemmin puolin.

Suurin osa 18 laulajan ryhmässä kulkee harjoituksissa Alavudelta, mutta on mukana myös laulajia Virroilta ja Ilmajoelta. Vuosikymmenten aikana kuorolla on ollut 15 johtajaa. Jouko Palomäki on johtanut Seinäjärven kuoroa syksystä 2006 asti.

Paimenpojissa soittavat Virtain papit Hannu Haukkala, Seppo Rehumäki ja Jukka Taskinen, ja rummuissa nuorisotyöntekijä Joona Hernesniemi. Yhtye on soittanut yhdessä useamman vuoden ja esiintynyt Alavuden ja Virtain seurakunnissa ja myös lähialueilla.