Vapaaehtoistyömahdollisuudet

Oletko jäänyt juuri eläkkeelle? Ovatko lapset lentäneet pesästä? Kaipaatko sisältöä elämääsi? Olisiko sinulla aikaa? Haluaisitko auttaa?

Lapuan tuomiokirkkoseurakunnassa toimii suuri joukko vapaaehtoistyöntekijöitä erilaisissa tehtävissä. Tule rohkeasti mukaan toimintaan, jonka koet omaksesi. Tehtäviä on monelaisia. Missä sinä voisit palvella? Mitkä ovat sinun lahjasi? Ota yhteyttä työntekijöihin niin etsimme sinulle sopivan tavan olla mukana seurakuntaperheessä.

Vapaaehtoisia tarvitaan esimerkiksi näihin tehtäviin: kolehdinkantajia, tekstinlukijoita, sukankutojia, valokuvaajia, lähetystyön tukijoita ja tekijöitä, kirkkokahvittajia, hautausavustajia, apulaisia nuorisotyöhön, kerhomummoja ja paappoja, Torikirppiksen vapaaehtoisia, onnittelijoita ja nopean toiminnan lipaskerääjiä.

Voit ilmaista kiinnostuksesi seurakunnan työntekijöille tai lähettämällä viestiä viestintään sähköpostitse niin sinuun tullaan ottamaan yhteyttä: minna.ylimaki-hemminki@evl.fi.

Kirkkokahvitiimiläisiä

Onko sinusta mukavaa, että tuomiokirkossa on tarjolla kahvia ja pullaa messun jälkeen? Jos vastasit kyllä ja haluaisit olla mukana järjestämässä ja mahdollistamassa tätä myös tulevaisuudessa niin ilmoittaudu mukaan kirkkokahvitiimiin. Kirkkokahvitiimiläisten tehtävänä on laittaa kahvit tarjolle kirkkoon ja tarjoilla messun jälkeen. Kahvit keitetään Virranniemessä. Vuorossa on aina kaksi tiimiläistä, jotka tulevat sunnuntaiaamulla yhdeksän maissa valmistelemaan kahvitusta. Tehtävää ei ole koettu raskaaksi tai kuormittavaksi ja tehtävään saa hyvän perehdytyksen.  Voit ilmoittautua kirkkokahvitiimiin ottamalla yhteyttä puh. 044 353 3475.

Torikirppikselle vapaaehtoiseksi

Torikirppiksen toiminnan tekee mahdolliseksi vapaaehtoiset. Jos haluat olla mukana tässä työssä, ota yhteyttä diakoniatyöntekijään puh. 044 273 1216.

Onnittelijoita

Seurakunnassa on noin 90 vapaaehtoista, jotka käyvät onnittelemassa 80-, 85-, 90-vuotiaita ja siitä alkaen joka vuosi.  Jos haluat olla palvelemassa seurakuntaa tällä tavalla, ota yhteyttä diakoniatyöntekijöihin.

Valokuvaajia

Etsimme henkilöä, joka on harrastanut valokuvausta ja joka voisi palvella seurakuntaa valokuvaamalla.  Voit lähettää kuvia: minna.ylimaki-hemminki@evl.fi tai sopia kuvattavista kohteista. Ota rohkeasti yhteyttä puh. 044-2700902.

Pyhäkoulunopettajia

Etsimme henkilöitä, jotka haluavat tehdä hengellistä työtä lasten parissa. Lue lisää>>

Kerhomummoja ja -paappoja

Kerhomummat ja –paapat ovat vapaaehtoisia seurakuntalaisia, jotka antavat aikaansa ja läsnäoloansa pienimmille seurakuntalaisille päiväkerhoissa. Päiväkerhon lastenohjaajat huolehtivat normaaliin tapaan lapsista ja kerhon kulusta; kerhomummat ja –paapat tuovat arvokkaana lisänä kerhoon sukupolvien välisen yhteyden, mitä kaikilla lapsilla ei välttämättä lähellään ole. Kerhomummat ja paapat leikkivät lasten kanssa, lukevat satuja ja tarjoavat ennen kaikkea lisäsylin ja kiireettömän juttukaverin kerholapsille. Monet kerhot ovat vielä ilman omaa kerhomummaa tai kerhopappaa. Jos haluaisit lähteä mukaan toimintaan, lisätietoja saa Liisi Saarimaalta puh. 044-7739850, liisi.saarimaa@evl.fi.

Hautausavustajia

Etsimämme hautausavustaja on ystävällinen, rauhallinen ja tarkkaavainen. Hän rohkenee puuttua kantajien menettelyyn, jos huomaa turvallisuusriskin. Hautausavustaja opastaa omaisia, lähinnä kantajia, turvallisiin toimintatapoihin arkkua kantaessa ja laskiessa hautaan sekä opastaa saaton haudalle ennalta sovittua reittiä. Hän toimii yhteistyössä suntion kanssa. Hautausavustajia tarvitaan apuun perjantaisin sekä lauantaisin, vuorotellen toisten hautausavustajien kanssa. Heidät koulutetaan hautausmaalla puistopäällikön sekä suntioiden toimesta sovittuna ajankohtana. Ilmoittautumiset: Juha Ylinen, puistopäällikkö puh. 06 – 4385 215, GSM 044 – 0188 532 (ma ja ke klo 9.15-11.30 ja 13-14), juha.ylinen@evl.fi.