Apua ja tukea

Älä jää yksin vaikeassa elämäntilanteessa! Kun mieltäsi painaa yksinäisyys, suru, masennus, parisuhdehuolet ja mikä tahasa muu murhe, voit kääntyä seurakunnan työntekijöiden puoleen. Papit, diakoniatyöntekijät ja muut työntekijät ovat seurakuntalaisia varten. Myös palveleva puhelin ja -netti sekä perheasiain neuvottelukeskus ja sairaalapappi on käytettävissäsi. Nuoret voivat ottaa mieltä painavissa asioissa yhteyttä seurakunnan nuorisotyönohjaajiin.

Päivystävä pappi

Päivystävän papin numero on 040-5319 164 (ei tekstiviestejä). Hän on tavoitettavissa joka päivä klo 8-20. Ota rohkeasti yhteyttä, kun tarvitset keskusteluapua tai sielunhoitoa. Klo 18-24 auttaa Kirkon palveleva puhelin puh. 0400 221 180.

Diakoniatoimisto

Voit ottaa yhteyttä diakoniatyöntekijöihin kun tarvitset kuuntelijaa ja vierellä kulkijaa. Diakoniatyöntekijät tekevät myös kotikäyntejä sekä yksinasuvien että perheellisten luo. Aineellista apua voidaan antaa yllättävissä elämäntilanteissa. Kelan myöntämä perustoimeentulotuki ja kaupungin perusturvan myöntämä täydentävä toimeentulotuki ovat kuitenkin aina ensisijaisia. Yhteistyötä tehdään eri auttamistahojen kanssa asiakkaan luvalla. Katso diakoniatoimiston sijainti ja aukioloajat »

Äkilliset kriisitilanteet

Äkillisissä onnettomuustilanteissa päivystää Lapuan kriisiryhmä virka-aikana ma-pe klo 8.00-16.00. Puhelinnumero on 044-438 4840. Voit ottaa yhteyttä päivystäjään, ja hän kokoaa kriisikokouksen, jossa saa purkaa yhdessä raskasta tilannetta. 

Koronainfo

Katso tästä Lapuan kaupungin koronainfo>>

Terveyskeskus

Lapuan terveyskeskuksessa pappi päivystää joka toinen viikko (parittomat viikot) torstaisin klo 16-18. Alakerran akuuttiosastolla päivystys on klo 16-17 ja yläkerran kuntoutusosastolla klo 17-18. Lisätiedot: seurakuntapastori Heli Pääkkönen puh. 040 8256198. 

Seinäjoen keskussairaalan papit

Kun haluat keskustella, kaipaat kuuntelijaa, suru koskettaa, tarvitset tukea kriisissä ja tarvit ehtoollista. Ota yhteytä sairaalapappeihin. He ovat kirkon pappeja ja sairaalassa potilaita ja henkilökuntaa varten. Käydyt keskustelut ovat luottamuksellisia.

Päivystyspuhelin: 050 558 5163. Tavoitat sairaalapapin joka päivä klo 7-22 päivystyspuhelimesta.

Lue lisää>>

Sairaalakirkko

Törnävän sairaalan kirkossa psykiatrian alueella on messu sunnuntaisin klo 10 ja tiistaisin on klo 15 ehtoollishartaus kantasairaalan sairaalakirkossa. Sairaalakirkko on avoinna joka päivä klo 9-19. Keskussairaalan pääkäytävällä (2.krs).

Sururyhmät

Oletko menettänyt läheisesi? Haluatko jakaa tuntojasi muiden surevien kanssa? Yhteinen, luottamuksellinen diakoniatyöntekijän johtama keskustelu saman kokeiden kesken voi auttaa toipumaan surussa. Lisätietoja p. 044-2731210 tai 044-2731211.

Rukouksia surussa

Lue rukouksia>>

Palveleva puhelin

Palveleva puhelin tarjoaa soittajalle mahdollisuuden purkaa mieltä painavia asioita puhelimitse nimettömänä. Kun elämä tuntuu raskaalta tai huolet liian suurilta, usein riittää, että joku kuuntelee. Kirkon ylläpitämän palvelun päivystäjät ovat tehtävään valittuja koulutettuja vapaaehtoisia ja kirkon työntekijöitä.

Päivystäjä tukee soittajaa kuuntelemalla ja pyrkii yhdessä löytämään soittajan elämäntilanteeseen parhaiten sopivia ratkaisuja. Päivystäjää sitoo vaitiolovelvollisuus.

Palveleva puhelin on avoinna joka päivä klo 18-24. Numero on 0400 221 180.

Operaattori veloittaa puhelustasi liittymäsopimuksesi mukaisen hinnan.

Lue lisää>>

Palveleva netti

Palveleva netti tarjoaa luottamuksellista keskusteluapua verkossa. Suojatussa palvelussa on mahdollisuus keskustella omasta elämäntilanteesta tai muutoin mieltä askarruttavista asioista tehtävään koulutettujen vapaaehtoisten ja kirkon työntekijöiden kanssa. Viestiisi vastataan muutaman päivän kuluessa. Keskustelua voi halutessaan jatkaa muutaman viestiparin verran.

Toivon puheita

Toivonpuheita.fi -sivuston tarkoitus on auttaa ihmisiä, jotka itse elävät kriisissä tai joiden läheinen elää kriisissä. Erityisesti tavoitteena on olla lisänä ammattiavulle tai ensi askeleina ammattiavun hakemiselle. Siksi puheet ovat ilmaisia käyttäjille ja niitä voi kuunnella kotona, työmatkalla tai missä tahansa missä on internetyhteys.

Esirukouspyynnöt

Vaikeassa elämäntilanteessa voit pyytää esirukousta seurakunnalta. Haluamme kantaa rukouksin jumalanpalveluksessa sinun asiasi Jumalan kasvojen eteen. Kerro omin sanoin asia, johon haluat rukousapua. Lähetä rukouspyyntösi tästä »

Ehtoollinen kotiin

Mikäli ehtoolliselle tuleminen on vaikeaa, voit pyytää seurakunnan pappia kotiisi jakamaan ehtoollista. Ehtoollishetkessä voi olla mukana myös läheisiäsi. Ota yhteyttä päivystävään pappiin, puh. 040-5319164.

Parisuhteen vaikeudet

Etelä-Pohjanmaan perheasiain neuvottelukeskuksessa Seinäjoella selvitetään parisuhteeseen, perheeseen ja ihmisen henkilökohtaiseen elämään liittyviä kysymyksiä. Keskusteluapua voi tulla hakemaan pariskuntana, yksin tai perheenä. Palvelut ovat käyttäjille maksuttomia. Sivuvastaanotot sijaitsevat Alajärvellä, Alavudella, Kauhajoella ja Kauhavalla. Lue lisää>>

Kehitysvammaistyön papit
Kehitysvammaistyön papit ovat kehitysvammaisten, heidän perheidensä ja lähipiirinsä tukena. Pappeihin voit olla yhteydessä jos haluat rippikouluun, tarvitset keskusteluapua ja toivot hartautta tai ehtoollista. Papeilta saat tukea myös kriisitilanteissa ja surun kohdatessa. Ota yhteyttä puh. 050 4746886, papit@eskoo.fi.

 

 

 

 

Toinen lohduttaa toista.