Rippijuhlat

Rippikoulu on kristinuskon perusasioiden oppimista ja riemukasta, luonnonläheistä yhdessäoloa leikkeineen. Siinä peruseväät, jotka houkuttavat leirille joka kesä lähes 100 % ikäluokasta. Suurin osa nuorista käy rippikoulunsa Kaaranmännikössä, joka on ihanteellinen leiripaikka luonnonkauniissa ympäristössä. Monille nuorille leiri tulee olemaan kesän kohokohta ja ainutlaatuinen kokemus, jota muistellaan usein elämän varrella.

Rippikoulun käyminen on tärkeä elämänvaihe, jota kannattaa juhlia! Rippikoulu päättyy konfirmaatioon eli rippikoulun päätösjuhlaan tuomiokirkossa. Siinä on kysymys uskon vahvistamisesta. Siksi rippikoulussa opetetaan nuorelle ennen konfirmaatiota, mikä on se usko, josta hän on tullut osalliseksi. Konfirmaatiossa hän ilmaisee halunsa kasvaa kristillisessä uskossa, elämässä ja rakkaudessa.

Konfirmaatio järjestetään yleensä sunnuntain messun yhteydessä. Konfirmaatiomessu kestää 1–2 tuntia ja päättyy ehtoolliseen. Messun jälkeen konfirmoiduille jaetaan rippikoulutodistukset. Konfirmaatiossa nuoresta tulee seurakunnan täysivaltainen jäsen, joka voi toimia kummina, osallistua itsenäisesti ehtoolliselle ja olla täysi-ikäisenä ehdolla seurakuntavaaleissa. Rippikoulun käyminen on ehtona myös kirkolliselle avioliittoon vihkimiselle, mutta konfirmaatiota ei edellytetä.

Rippikoulun voi käydä vaikka ei haluaisikaan osallistua konfirmaatioon. Konfirmaatioon osallistuminen edellyttää kastetta ja kirkkoon kuulumista.

Yleensä rippijuhlat pidetään kotona. Juhlatilan voi myös vuokrata jos vieraita on paljon. Lue lisää seurakunnan tilojen vuokraamisesta>>

Konfirmaatiot valokuvataan ja kuvat ovat tallennettavissa 1-3 viikkoa konfirmaation jälkeen seurakunnan Facebook-sivuilta ja nettisivuilta.

 

Nuoret