Hautausmaakierrokset kesäisin

Seuraavan kerran kierroksia kesällä 2020!

Lapuan Simpsiön hautausmaa on monien kiehtovien tarinoiden ja muistojen paikka. Sen eri ikäisillä lohkoilla on oma luonteensa ja muistomerkkien tyylien moninaisuus yllättää monet Simpsiöllä ensi kertaa käyvät. Kesäaikaan pidettävillä opastetuilla kävelykierroksilla saat kuulla valittuja paloja Lapuan ja maakunnan historiasta. Hautausmaakierroksella nähdään monien lapualaisten merkkihenkilöiden haudat, kuullaan elämäntarinoita ja hämmästellään hautamuistomerkkien rikkautta ja symboliikkaa. Hautausmaalta löytyy myös muualle haudattujen muistomerkki, patruunatehtaan räjähdysonnettomuuden uhrien muistomerkki, uurnalehto ja tunnukseton hautausmaa.  

Kierros kestää noin 1,5 tuntia ja se on maksuton. Lähtö hautausmaan siunauskappelilta. Kesällä 2019 seitsemällä kierroksella oli mukana kaikkiaan 152 henkilöä. Seuraavan kerran kierroksia järjestetään kesällä 2020. 

Kiertokävelyitä on järjestetty Simpsiön hautausmaalla vuodesta 1998 Seppo Tammisen aloitteesta. Palvelun järjestävät Lapuan tuomiokirkkoseurakunta ja Lapuan kaupunki.

Oppaiden mukaan tätä muistokiveä etsitään eniten hautausmaalta.

Patruunatehtaan räjähdysonnettomuuden muistomerkki.