Lapuan Urkufestivaali

Lapuan Urkufestivaalit tarjoaa oopperaa ja urkuelämyksiä

Lapuan kahdeksas Urkufestivaali järjestetään 21.-23.9.2018 Lapuan tuomiokirkossa. Urkufestivaali alkaa pe 12 koululaiskonsertilla ja päättyy sunnuntaina YLE1:n radioimaan juhlajumalanpalvelukseen ja Ilmajoen oopperakuoron konserttiin. Lauantaina ohjelmassa on kaksi konserttia ja illan viimeisenä järjestetään tuttuun tapaan urkumaraton, jossa kuullaan festivaalin kaikkia esiintyjiä.

Urkufestivaalin ohjelma on uudistunut ja oopperaakin on tarjolla. Tapahtumassa nimittäin esiintyy Ilmajoen musiikkijuhlien 45-henkinen oopperakuoro. Noin tunnin mittaiseen Kauneimmat ja vaikuttavimmat kuoroaariat kautta aikojen -konserttiin on valittu musiikkia Kekkosesta, Taipaleenjoesta, Lakeuksien Lukosta ja Mannerheimistä.  Oopperakuoron lisäksi viikonlopun aikana esiintyvät Jean-Baptiste Monnot Ranskasta, Markus Wargh Ruotsista, David Timm Saksasta sekä slovenialaislähtöinen Rudolf Cerc, joka on myös urkufestivaalin taiteellinen johtaja.

- Kokonaisuus on kruusailematon ja vaikuttava. Urkurit ovat valinneet yhteistyössä Rudolf Cerc'in kanssa vaikuttavimmat osat omista repertoaareistaan ja yhdistyksen ajatus on se, että samalla kun kuullaan uutta ja iskevää ohjelmistoa, sinne väliin sijoitetaan musiikkia, joihin kävijöillä on helppo samaistua - siis "tuttuutta ja turvallisuutta urkujen pauhun keskellä" - noin kuvaannollisesti sanoen, kertoo Kari Nirha, joka on toiminut Lapuan urkufestivaaliyhdistyksen puheenjohtajana vuodesta 2016. Sitä ennen urkufestivaalia luotsasi Paula Pääkkönen.

 

Urkufestivaali