Pyhäkoulut

Mitä pyhäkoulussa tapahtuu? 

Pyhäkoulu on lastenkokoinen hartaushetki, jolla on lasten oman jumalanpalveluksen luonne. Pyhäkoulussa lapsi saa turvallisessa ilmapiirissä ja yhdessä toisten lasten kanssa oppia elämän perusasioita; kiitollisuutta, toisen kunnioittamista, itsensä arvokkaaksi kokemista ja Jumalan huolenpitoon luottamista. Pyhäkoulussa eläydytään raamatunkertomuksiin kuuntelemalla, laulamalla, leikkimällä, tekemällä — yhdessä ihmettelemällä! Pyhäkouluja pitävät vapaaehtoiset pyhäkoulunopettajat ja seurakunnan työntekijät. Yhteiset tapahtumat ja retket sekä erilaiset perheiden kirkkohetket ovat myös osa pyhäkoulutyötä.

Kenelle pyhäkoulu on tarkoitettu? 

Pyhäkoulut ovat tarkoitettu kaikille lapsille, myös kouluikäisille. Yli 3-vuotias lapsi voi osallistua itsenäisesti pyhäkouluun. Sitä pienemmät lapset voivat osallistua pyhäkouluun oman aikuisen kanssa.

Maksavatko pyhäkoulut?

Pyhäkoulut ovat maksuttomia.

Pitääkö pyhäkouluihin ilmoittautua?

Pyhäkouluihin saa tulla koska vaan. Ilmoittautumista ei tarvita.

 

Talvikaudella toimivat pyhäkoulut:

Lauantaipyhis 

Toistaiseksi tauolla!

Lauantaipyhis kokoontuu keskustan seurakuntatalon päiväkerhotiloissa (Koulukatu 2, käynti sisäpihan kautta) lauantaisin klo 10.00 - 11.30. Pyhäkouluhetkeen mahtuu leikkiä, toiminnallinen hartaushetki, askartelua ja iloista yhdessä oloa.

 

Kaakaokerhot

Tiistenjoen ja Wanhan Apteekin kaakaokerhot ovat täynnä. Emme voi valitettavasti ottaa vastaan enempää ilmoittautumisia tällä hetkellä, jotta pystymme säilyttämään riittävät turvavälit.

Kaakaokerho eka- ja tokaluokkalaisille kokoontuu Wanhalla apteekilla (Kirkkokatu 4) perjantaisin klo 12-15 ja eka-kolmosluokkalaisille Tiistenjoen srk-talon päiväkerhotiloissa (Pappilantie 10) perjantaisin klo 12.30-15.30. Mukaan voi tulla liukuvalla aikataululla.  Kerhossa on välipalan lisäksi tarjolla mukavaa tekemistä, kaverien seuraa, aikuisten läsnäoloa ja pieni hiljentymishetki. Kaakaokerho ei kokoonnu koulujen loma-aikoina. Ilmoittautuminen ympäri vuoden.

 

Kauhajärven pyhäkoulu

Kauhajärven pyhäkoulu kokoontuu opettajina toimivien Tuula Puronvarsi-Syrjälän ja Liisi Saarimaan kodeissa sekä Kauhajärven srk-kodilla. Pyhäkoulu kokoontuu noin kerran kuukaudessa. 

 

Kesäkaudella toimivat pyhäkoulut:

Ämmälä-Hakolan pyhäkoulu

Ämmälä-Hakolan kesäpyhäkoulu kokoontuu pyhäkoulunopettajien kodeissa noin puolen vuoden ajan pääsiäisestä syyskuulle sunnuntaisin klo 11.00.

 

Lastenkirkon kesäpyhäkoulu

Lapuan lastenkirkossa seurakuntatalon sisäpihalla pidetään kesäpyhäkoulua sunnuntaisin klo 10.00-11.00. Kesäpyhäkoulu kokoontuu kesä-heinäkuussa (ei juhannussunnuntaina).

 

Kauhajärven pyhäkoulu

Kauhajärven pyhäkoulu kokoontuu opettajina toimivien Tuula Puronvarsi-Syrjälän ja Liisi Saarimaan kodeissa sekä Kauhajärven srk-kodilla. Pyhäkoulu kokoontuu noin kerran kuukaudessa.