Pyhäkoulut

Mitä siellä tapahtuu?

Pyhäkoulu on lasten kokoinen hartaushetki, jolla on lasten oman jumalanpalveluksen luonne. Pyhäkoulussa lapsi saa turvallisessa ilmapiirissä ja yhdessä toisten lasten kanssa oppia elämän perusasioita; kiitollisuutta, toisen kunnioittamista, itsensä arvokkaaksi kokemista ja Jumalan huolenpitoon luottamista. Pyhäkoulussa eläydytään raamatunkertomuksiin kuuntelemalla, laulamalla, leikkimällä, tekemällä — yhdessä ihmettelemällä! Pyhäkouluja pitävät vapaaehtoiset pyhäkoulunopettajat. Yhteiset tapahtumat ja retket sekä erilaiset perheiden kirkkohetket ovat myös osa pyhäkoulutyötä.

Kenelle pyhäkoulu on tarkoitettu?

Pyhäkoulut ovat tarkoitettu kaikille lapsille, myös kouluikäisille. Yli 3-vuotias lapsi voi osallistua itsenäisesti pyhäkouluun. Sitä pienemmät lapset voivat osallistua pyhäkouluun oman aikuisen kanssa.

Onko toiminta maksullista?

Pyhäkoulut ovat maksuttomia.

Pitääkö ilmoittautua?

Pyhäkouluihin saa tulla koska vaan. Ilmoittautumista ei tarvita.

Talvikaudella toimivat pyhäkoulut:

Lauantaipyhis (1.9. alkaen)

Lauantaipyhis kokoontuu keskustan seurakuntatalon päiväkerhotiloissa (Koulukatu 2, käynti sisäpihan kautta) lauantaisin klo 10.00 - 11.30. Pyhäkouluhetkeen mahtuu leikkiä, toiminnallinen hartaushetki, askartelua ja iloista yhdessä oloa.

Kaakaokerhot

Kaakaokerho eka- ja tokaluokkalaisille kokoontuu Wanhalla apteekilla (Kirkkokatu 4) perjantaisin klo 12-15 ja Tiistenjoen srk-talon päiväkerhotiloissa (Pappilantie 10) perjantaisin klo 12.30-15.30. Mukaan voi tulla liukuvalla aikataululla.  Kerhossa on välipalan lisäksi tarjolla mukavaa tekemistä, kaverien seuraa, aikuisten läsnäoloa ja pieni hiljentymishetki. Kaakaokerho ei kokoonnu koulujen loma-aikoina.

Kauhajärven pyhäkoulu

Kauhajärven pyhäkoulu kokoontuu opettajina toimivien Tuula Puronvarsi-Syrjälän ja Liisi Saarimaan kodeissa sekä Kauhajärven srk-kodilla ja kirkossa. Pyhäkoulu kokoontuu noin kerran kuukaudessa.

Kesäkaudella toimivat pyhäkoulut:

Ämmälä-Hakolan pyhäkoulu

Ämmälä-Hakolan kesäpyhäkoulu kokoontuu pyhäkoulunopettajien kodeissa noin puolen vuoden ajan pääsiäisestä syyskuulle sunnuntaisin klo 11.00.

Lastenkirkon kesäpyhäkoulu (TALVITAUOLLA!)

Lapuan lastenkirkossa seurakuntatalon sisäpihalla pidetään kesäpyhäkoulua sunnuntaisin klo 10.00-11.00. Kesäpyhäkoulu kokoontuu kesä-heinäkuussa (ei juhannussunnuntaina).

Kauhajärven pyhäkoulu

Kauhajärven pyhäkoulu kokoontuu opettajina toimivien Tuula Puronvarsi-Syrjälän ja Liisi Saarimaan kodeissa ja Kauhajärven kirkossa. Pyhäkoulu kokoontuu noin kerran kuukaudessa.

HUOM!

Katso tarkemmat kokoontumisajat Lapuan Sanomien kirkollisista ilmoituksista ja seurakunnan nettisivujen tapahtumakalenterista.

Lauantaipyhis
Lauantaipyhiksessä on hauskaa!