Pyhäkoulut

Mitä pyhäkoulussa tapahtuu? 

Pyhäkoulut ovat osa seurakunnan varhaiskasvatusta. Pyhäkoulu on lastenkokoinen hartaushetki, jolla on lasten oman jumalanpalveluksen luonne. Pyhäkoulussa lapsi saa turvallisessa ilmapiirissä ja yhdessä toisten lasten kanssa oppia elämän perusasioita; kiitollisuutta, toisen kunnioittamista, itsensä arvokkaaksi kokemista ja Jumalan huolenpitoon luottamista. Pyhäkoulussa eläydytään raamatunkertomuksiin kuuntelemalla, laulamalla, leikkimällä, tekemällä — yhdessä ihmettelemällä! Pyhäkouluja pitävät vapaaehtoiset pyhäkoulunopettajat ja seurakunnan työntekijät. Yhteiset tapahtumat ja retket sekä erilaiset perheiden kirkkohetket ovat myös osa pyhäkoulutyötä.

Kenelle pyhäkoulu on tarkoitettu? 

Pyhäkoulut ovat tarkoitettu kaikille lapsille, myös kouluikäisille. Yli 3-vuotias lapsi voi osallistua itsenäisesti pyhäkouluun. Sitä pienemmät lapset voivat osallistua pyhäkouluun oman aikuisen kanssa.

Maksavatko pyhäkoulut?

Pyhäkoulut ovat maksuttomia.

Pitääkö pyhäkouluihin ilmoittautua?

Pyhäkouluihin saa tulla koska vaan. Ilmoittautumista ei tarvita.

 

Talvikaudella toimivat pyhäkoulut:

Lauantaipyhis TAUOLLA!

Lauantaipyhis kokoontuu keskustan seurakuntatalon päiväkerhotiloissa (Koulukatu 2, käynti sisäpihan kautta) lauantaisin klo 10.00 - 11.30. Pyhäkouluhetkeen mahtuu leikkiä, toiminnallinen hartaushetki, askartelua ja iloista yhdessä oloa.

 

Kaakaokerho RYHMÄ TÄYNNÄ!

Kaakaokerho kokoontuu perjantaisin klo 12-15 Wanhalla apteekilla (Kirkkokatu 4, 62100 Lapua). Kaakaokerhossa on kivaa tekemistä, kaverien seuraa, välipala klo 13-14, hiljentymishetki ja aikuisten läsnäoloa pienten koululaisten iltapäivään. Kaakaokerho on maksuton. Kaakaokerhoon voi tulla liukuvalla aikataululla koulun päättyessä ja sieltä voi lähteä myös ennen kerhon loppumisaikaa. Ilmoittautumisesta huolimatta kaakaokerhossa saa käydä omien aikataulujensa mukaan, silloin kun pääsee. Huom! Etukäteisilmoittautuminen!

 

Kauhajärven pyhäkoulu TAUOLLA!

Kauhajärven pyhäkoulu kokoontuu opettajina toimivien Tuula Puronvarsi-Syrjälän ja Liisi Saarimaan kodeissa sekä Kauhajärven srk-kodilla. Pyhäkoulu kokoontuu noin kerran kuukaudessa. 

 

Kesäkaudella toimivat pyhäkoulut:

Ämmälä-Hakolan pyhäkoulu TAUOLLA!

Ämmälä-Hakolan kesäpyhäkoulu kokoontuu pyhäkoulunopettajien kodeissa noin puolen vuoden ajan pääsiäisestä syyskuulle sunnuntaisin klo 11.00.

 

Lastenkirkon kesäpyhäkoulu TAUOLLA!

Lapuan lastenkirkossa seurakuntatalon sisäpihalla pidetään kesäpyhäkoulua sunnuntaisin klo 10.00-11.00. Kesäpyhäkoulu kokoontuu kesä-heinäkuussa (ei juhannussunnuntaina).

 

Kauhajärven pyhäkoulu TAUOLLA!

Kauhajärven pyhäkoulu kokoontuu opettajina toimivien Tuula Puronvarsi-Syrjälän ja Liisi Saarimaan kodeissa sekä Kauhajärven srk-kodilla. Pyhäkoulu kokoontuu noin kerran kuukaudessa.