Krito-vertaisryhmä

Ilmoittaudu ja jätä yhteystietosi pastori Heli Välimäelle: heli.valimaki@evl.fi tai Sisko Palmu p. 040 576 1382. 

Jokainen on kokenut ahdistusta. Joillakin se ilmenee yllättävän kriisin tai elämäntilanteen yhteydessä, toisilla se on osa jokapäiväistä elämää. Oman tuskan keskellä moni kokee suunnatonta yksinäisyyttä, yhteydettömyyttä ja hätää. Ihminen saattaa tuntea, että vain minulla on tällaista ahdistusta ja että kukaan ei ymmärtäisi. Oman pahan olon ja avun tarpeen myöntäminen edes itselle saatikka toisille voi tuntua hyvin vaikealta. Häpeä, huonouden tunne, hylätyksi tulemisen tunne ja leimatuksi tulemisen pelko pitävät otteessaan. Ongelman ja avun tarpeen myöntäminen sekä oman tuskan jakaminen ovat ensiaskelia toipumisen matkalla. Tätä varten on olemassa KRITO ryhmiä eli kristillisiä toipumisryhmiä, jotka on tarkoitettu kaikenlaisissa elämäntilanteissa oleville sukupuoleen, ikään tai muuhun taustaan katsomatta. Kritoa on ollut Suomessa yli 20 vuotta ja Lapualla ryhmiä on ollut useita.

Työskentelymenetelminä ovat omasta itsestä kertominen, toisten kuunteleminen, kirjoittaminen ja rukous. Ryhmässä kunnioitetaan jokaisen itsemääräämisoikeutta esimerkiksi omien kokemusten jakamisen suhteen. Turvallisessa ilmapiirissä on mahdollisuus lähteä etsimään yhteyttä omaan itseensä, tunteisiinsa ja tarpeisiinsa. Se merkitsee haastetta ja mahdollisuutta tulla yhä enemmän omaksi itseksi. Hiljalleen voi kasvaa luottamus itseen, toisiin ihmisiin, elämään ja armolliseen Jumalaan. Jokainen osallistuja mukaan lukien ryhmän vetäjät ovat mukana itseään varten, tasavertaisena ryhmän jäsenenä.  

Työskentely tapahtuu kirjan Toiveena sisäinen paraneminen –kirjan pohjalta. Ryhmä kokoontuu 12 kertaa Viranniemessä kerran viikossa kaksi tuntia kerrallaan. Viikottaisessa pienryhmäkokoontumisessa jokainen saa vuorollaan kertoa oman elämänsä tarinaa. Rukoilemme toistemme puolesta ja niiden aiheiden puolesta, joita osallistujilla on. Jokaisella on oikeus puhua ja rukoilla omalla tavallaan ääneen tai hiljaa mielessään.

 

Apua ja tukea.