Lähetys

Lähetystyön toiminta ja sen taloudellinen tukeminen Lapualla on monipuolista. Lapuan tuomiokirkkoseurakunnan tiloissa kokoontuu useita lähetyspiirejä, jotka tukevat seurakunnan nimikkolähettejä. Varoja kerätään mm. kolehdeilla ja lähetysmyyjäisillä.

Osallistumisen mahdollisuuksia

• Lähetyspiirit sekä diakonia- ja lähetysseurat kokoontuvat kesäkuukausia lukuun ottamatta kodeissa tai seurakunnan tiloissa. Viikoittaisesta toiminnasta ilmoitetaan kirkollisissa ilmoituksissa ja nettisivujen tapahtumakalenterissa.
  • Lähetysmyyjäisiä järjestetään useamman kerran vuodessa. Lähetystyö on osallistunut mm. Vanhan Paukun joulunavausmessuille.
  • Tasauskeräys kerätään syyspäiväntasauksen tienoilla vapaaehtoisten ja isosten voimin.
  • Kauneimmat joululaulut lauletaan lähetystyön hyväksi seurakunnan kaikissa (4) kirkoissa.
  • Erilaisia lähetystilaisuuksia järjestetään 3 - 4 kertaa vuodessa. Tilaisuuksissa on usein mukana myös nimikkolähettejä.
  • Lojuuko kaapin perällä vanhoja joulukortteja? Ota ne hyötykäyttöön! Voit tehdä lähetystyötä leikkaamalla kirjekuorista postimerkit ja tuomalla ne lähetystoimistoon. Tuo kortit kokonaisina. Ne lähetetään Suomen Lähetysseuralle, jossa ne huutokaupataan lähetystyön hyväksi.
  • Syntymäpäivät, joulu tai joku muu juhla tulossa, lahjansaajalla on jo kaikkea etkä keksi lahjaa. Lähetystoimistolta voi ostaa Kirkon Ulkomaanavun Toisenlaisia lahjoja. Esimerkiksi 6 kanaa, joista joku kehitysmaan nainen saa omaa rahaa ja lisäravintoa perheelle.

Lähetyspiirit kokoontuvat

• Tiistai-illan lähetyspiiri kokoontuu joka toinen tiistai Virranniemessä klo 18.
  • Pikkupakanat eli Herättäjän lähetyspiiri III joka toinen torstai srk-talon alasalissa, vastuuhenkilö Anni Kattelus. Piirissä veisataan Siionin virsikirjan virsiä, luetaan lähetysaiheista kirjaa ja läheteiltä saapuneita kirjeitä. Lopuksi luetaan yhdessä Isä meidän -rukous ja loppuvirtenä veistaan aina virsi 314.
  • Lähetyssiskot (herännäishenkinen lähetyspiiri) kokoontuu kodeissa tai esim. laavuretkellä noin kerran kuussa, ilmoittaa kirkollisissa ja sähköpostilla. Yhteyshenkilö Anja Maunumaa.
  • Lisäksi lähetykselle keräävät seuroissaan ja tilaisuuksissaan kolehteja mm. seuraavat tahot: SEKL:n raamattupiiri, yhteyshenkilö Sirkka Välimäki (Suomen ev.-lut. Kansanlähetys), SLEY - Kauhajärvi, yhteyshenkilö Elli Puronvarsi (Suomen luterilainen evankeliumiyhdistys), SLEY - Hellanmaa, yhteyshenkilö Tuomas Pulli, Evankelinen lähetysyhdistys ELY, yhteyshenkilö pastori Ulla Latomäki.

Seurakunnan nimikkolähetit

Seurakunta on tehnyt nimikkolähettisopimuksia. Tämä tarkoittaa sitä, että seurakunta tukee nimikkolähettien työtä taloudellisesti että rukouksin. Nimikkolähetit vierailevat kotimaassa ollessaan nimikkoseurakunnissa ja lähettävät lähettikirjeitä ja osa kirjoittaa myös blogia. Lisätietoja voi kysellä lähetystyöstä vastaavalta papilta puh. 040 825 6198 ja lähetyssihteeriltä puh. 0400 754 846.

• Pia ja Tero Ruotsala perheineen
    Viro /Suomen lähetysseura SLS
  • Iina Matikainen ja Jukka Hautala
    Israel/ Suomen lähetysseura SLS
  • Merja Kramsu
    Venäjä/ Evankelinen lähetysyhdistys ry ELY
  • Pauli Vanhanen
  • Uganda/ Suomen luterilainen evankeliumiyhdistys SLEY
  • Hanna
    Etu-Aasia/ Suomen ev.lut. kansanlähetys
  • Päivi ja Ilkka Repo (tällä hetkellä kotimaassa, paluu kentälle avoin)
    Eteläinen Afrikka/ Suomen lähetysseura SLS
  • Johanna ja Shuhei Yamaguchi perheineen (lähtevät kentälle kesällä 2020)
    Japani/ Suomen ev.lut. kansanlähetys
  • Nimikkokenttä Japani, jonka tilalle on vaihtumassa keväällä 2020
  • Mirjam Harju
    Japani/ Suomen luterilainen evankeliumiyhdistys SLEY

Toisenlainen lahja
Kirkon ulkomaanavun Toisenlainen lahja -lahjakortteja saa seurakuntatalon aulasta ja tuomiokirkosta.

Ota yhteyttä!

Tiina Rankinen on seurakunnan lähetyssihteeri.
Hän on virkavapaalla 18.9.2020 asti. Sijaisena
on Mervi Ylinen,  puh. 0400  754 846, mervi.ylinen@evl.fi

Heli Pääkkönen on lähetystyöstä vastaava pappi
puh. 040 825 6198, heli.paakkonen@evl.fi