Lähetys

Lähetystyön toiminta ja sen taloudellinen tukeminen Lapualla on monipuolista. Lapuan tuomiokirkkoseurakunnan tiloissa kokoontuu useita lähetyspiirejä, jotka tukevat seurakunnan nimikkolähettejä. Varoja kerätään mm. kolehdeilla ja lähetysmyyjäisillä.

Osallistumisen mahdollisuuksia

• Lähetyspiirit sekä diakonia- ja lähetysseurat kokoontuvat kesäkuukausia lukuun ottamatta kodeissa tai seurakunnan tiloissa. Viikoittaisesta toiminnasta ilmoitetaan kirkollisissa ilmoituksissa ja nettisivujen tapahtumakalenterissa.
  • Lähetysmyyjäisiä järjestetään useamman kerran vuodessa. Lähetystyö on osallistunut mm. Vanhan Paukun joulunavausmessuille.
  • Tasauskeräys kerätään syyspäiväntasauksen tienoilla vapaaehtoisten ja isosten voimin.
  • Kauneimmat joululaulut lauletaan lähetystyön hyväksi seurakunnan kaikissa (4) kirkoissa.
  • Erilaisia lähetystilaisuuksia järjestetään 3 - 4 kertaa vuodessa. Tilaisuuksissa on usein mukana myös nimikkolähettejä.
  • Lojuuko kaapin perällä vanhoja joulukortteja? Ota ne hyötykäyttöön! Voit tehdä lähetystyötä leikkaamalla kirjekuorista postimerkit ja tuomalla ne lähetystoimistoon. Tuo kortit kokonaisina. Ne lähetetään Suomen Lähetysseuralle, jossa ne huutokaupataan lähetystyön hyväksi.
  • Syntymäpäivät, joulu tai joku muu juhla tulossa, lahjansaajalla on jo kaikkea etkä keksi lahjaa. Lähetystoimistolta voi ostaa Kirkon Ulkomaanavun Toisenlaisia lahjoja. Esimerkiksi 6 kanaa, joista joku kehitysmaan nainen saa omaa rahaa ja lisäravintoa perheelle.

Lähetyspiirit kokoontuvat

• Tiistai-illan lähetyspiiri kokoontuu joka toinen tiistai Virranniemessä klo 18.30.
  • Hirvijoen lähetyspiiri: kahdet lähetysjuhlat vuosittain kodeissa.
  • Herättäjän lähetyspiiri I joka toinen keskiviikko klo 13 srk-talon alasalissa. Vastuuhenkilö Tiina Rankinen.
  • Herättäjän lähetyspiiri II eli ”Nuoret rouvat” joka toinen torstai klo 13 Virranniemessä ja kodeissa, vastuuhenkilö Kerttu Rantala. Piiri on yhdistetty raamattu- ja lähetyspiiri. Yhdessä luetaan Raamattua, usein vielä myös lähetysaiheista kirjaa ja niistä keskustellaan.
  • Pikkupakanat eli Herättäjän lähetyspiiri III joka toinen torstai srk-talon alasalissa, vastuuhenkilö Anni Kattelus. Piirissä veisataan Siionin virsikirjan virsiä, luetaan lähetysaiheista kirjaa ja läheteiltä saapuneita kirjeitä. Lopuksi luetaan yhdessä Isä meidän -rukous ja loppuvirtenä veistaan aina virsi 314.
  • Lähetyssiskot (herännäishenkinen lähetyspiiri) kokoontuu kodeissa tai esim. laavuretkellä noin kerran kuussa, ilmoittaa kirkollisissa ja sähköpostilla. Yhteyshenkilö Maiju Vänskä.
  • Lisäksi lähetykselle keräävät seuroissaan ja tilaisuuksissaan kolehteja mm. seuraavat tahot: SEKL:n raamattupiiri, yhteyshenkilö Sirkka Välimäki (Suomen ev.-lut. Kansanlähetys), SLEY - Kauhajärvi, yhteyshenkilö Elli Puronvarsi (Suomen luterilainen evankeliumiyhdistys), SLEY - Hellanmaa, yhteyshenkilö Tuomas Pulli, Evankelinen lähetysyhdistys ELY, yhteyshenkilö pastori Ulla Latomäki.

Toisenlainen lahja
Kirkon ulkomaanavun Toisenlainen lahja -lahjakortteja saa ostaa Lapualla lähetyssihteeri Tiina Rankiselta.

Ota yhteyttä!

Tiina Rankinen on seurakunnan lähetyssihteeri.