AJANKOHTAISTA: Seuraava Alfa-kurssi järjestetään 21.8.-13.11.2024. Ilmoittaudu mukaan tästä>>
Avaa Alfa-kurssin esite 2024>>


ALFA-KURSSIN KÄYNEIDEN HAASTATTELUT
(Ylin haastattelu on tehty vuonna 2023, muut aiempina vuosina)

Alfa-kurssilta uutta potkua elämään

Anna Koskiahde ja Tomi Kara osallistuivat Lapuan tuomiokirkkoseurakunnan järjestämälle Alfa-kurssille viime syksynä. Molemmat olivat miettineet tahoillaan osallistumista jo usean vuoden ajan, lukeneet rohkaisevia kokemuksia ja kommentteja aiemmilta kursseilta, nähneet ilmoitukset ja viimein päättäneet osallistua ja nyt kurssin käyneinä kehuvat kilvan kokemaansa.  
- On hyvä että tuli lähdettyä, sanoi Tomi Kara painokkaasti ja jatkaa: Todellakin voin suositella kurssia kaikille. Alfa-kurssi on upea juttu, siellä oli hyvä porukka ja aiheet ja keskustelut ovat mielenkiintoisia, hän vakuuttaa.
Myös Annalle kurssi toi tulleessaan paljon hyvää, kuten uusia ystäviä.
-Kurssi oli hyvä juttu mutta se loppui aivan liian äkkiä, sanoo Anna Koskiahde iloisesti nauraen ja kertoo, miten hänen kohdallaan uskon asiat jäsentyivät kurssin aikana. Kurssilla oli mahdollisuus pohtia yhdessä ilman minkäänlaista painostusta.
Siellä oli myös mahdollisuus niin halutessaan olla hiljaa ja kuunnella. 
Kurssi alkaa aina yhteisellä ruokailulla, jolloin on aikaa tutustua toisiin ja vaihtaa kuulumisia. Luennon päätyttyä keskustellaan ryhmissä ja samalla on mainio tilaisuus kysyä mieltä askarruttavia asioita. Kurssilla käsiteltäviä asioita ovat muun muassa: Tässäkö tämä elämä on? Kuka Jeesus on? Miten on mahdollista uskoa? Miten ja miksi lukisin Raamattua? Miten Jumala johdattaa? Vieläkö Jumala parantaa?
Myös Tomi on samaa mieltä, asiat ja elämän isot kysymykset selkiytyivät ja seurakunnasta tuli läheisempi.
-Aiemmin kirkon ovea ei saanut avattua, mutta nyt se avautuu helposti. Olen tykännyt käydä esim. Potkua pyhästä -illoissa. Tilaisuuksissa käydessä sisäinen rauha vahvistuu, hän kuvailee kokemaansa.  

Uusi kurssi alkaa elokuussa

Lapuan tuomiokirkkoseurakunnan seitsemäs Alfa-kurssi järjestetään 23.8.-8.11. seurakuntatalolla. Sinne voi tulla yksin tai yhdessä ystävän tai puolison kanssa. Myös lapset ovat tervetulleita kurssi ja heille on luvassa omaa ohjelmaa.  Alfa-kurssille tulee ilmoittautua seurakunnan nettisivujen kautta ma 16.8. mennessä tai soittamalla seurakuntatoimistoon. 
 

ALFA-KURSSILLA EI KYSELLÄ KÄSKYJÄ

Katri ja Juha-Matti Hakomäki päättivät osallistua 4 kk ikäisen Tuomas-poikansa kanssa viime syksynä Lapuan tuomiokirkkoseurakunnan järjestämälle Alfa-kurssille ystävien rohkaisemina eikä turhaan, kurssi ylitti odotukset ja poikakin viihtyi mukana. Viikoittaiset tapaamiset alkoivat ruokailulla, sen jälkeen oli alustuksia eri aiheista ja keskustelua. Mukana oli eri-ikäisiä ja eri elämän tilanteissa olevia ihmisiä, joiden kanssa oli hyvä olla yhdessä ja pohtia elämän isoja kysymyksiä.
-Alfa-kurssi oli hyvä ja siitä tuli pian viikon kohokohta, jota odotti. Siellä sai olla sellainen kuin on, pohdiskella ja kysellä tai vaikka olla vain hiljaa ja kuunnella, sanovat Katri ja Juha-Matti.
-Mitään ei tarvitse tietää tai osata etukäteen. Vaikka ei muistaisi yhtään käskyä, voi osallistua, sanoo Juha-Matti nauraen.
Molemmat haluat rohkaista muitakin osallistumaan kurssille, jossa on hyvä mahdollisuus pysähtyä ja pohtia kristinuskon perusasioita kuten aikoinaan rippikoulussa esim. sitä, miten Jumala johdattaa meitä, miksi Jeesus kuoli tai miten on mahdollista uskoa. 
-Kurssin myötä moni asia selkeni ja sieltä sai hyviä eväitä elämään, sanoo Katri ja pitää hellästi sylissään tyytyväisen oloista Tuomas-poikaa. Perheeseen kuuluvat myös 14- ja 18-vuotiaat tytöt.
Seuraava Alfa-kurssi alkaa elokuussa ja ilmoittautuminen on mahdollista seurakunnan kotisivuilla. Myös lapset ovat tervetulleita kurssi ja heille on luvassa omaa ohjelmaa. Kurssin on maailmalla käynyt jo yli 30 miljoonaa ihmistä ja Lapuan tuomiokirkkoseurakunnan seurakunnan järjestämille kuudelle kurssille on osallistunut jo lähes 200 henkilöä. Työntekijöistä ja vapaaehtoisista koostuva joukko on suunnitellut onnistuneen kokonaisuuden, jolle moni on jo toivonut jatkokurssia. 
 

ALFA-KURSSI SELKIYTTI AJATUKSIA KRISTINUSKOSTA


Elokuun 25. päivä alkaa jälleen suuren suosion saanut Alfa-kurssi Lapuan tuomiokirkkoseurakunnassa. Kurssilla on mahdollisuus kerrata kristinuskon perusasioita, saada uusia ystäviä ja pohtia elämän isoja kysymyksiä. Yksi monista kurssin käyneistä on lapualainen Markku Latva-Teikari, joka halusi kaksi vuotta sitten päivittää omaa käsitystään kristinuskosta.
-Olin lukenut netistä jo aiemmin kurssista ja kun näin ilmoituksen, päätin ilmoittautua mukaan. Kurssi vastasi hyvin odotuksiani ja jouduin siellä katsomaan myös peiliin, hän sanoo ja rohkaisee muitakin astumaan välillä omassa elämässä henkiselle epämukavuusalueelle.
-Helposti mennään totutun kaavan mukaan. Kurssi tekee hyvää ns. tavalliselle kirkkouskovaiselle. Jokaisen on välillä hyvä pohtia elämän isoja kysymyksiä.

Omien teiden kulkija

Nuorena Latva-Teikari erosi kirkosta, koska kirkkoon kuuluminen ei tuntunut omalta ratkaisulta. Kirkko edusti instituutiota ja vaikutti synkältä. Muutosta on tapahtunut parempaan suuntaan.
-En ole vieläkään liittynyt kirkkoon, mutta olen pohtinut asiaa. Olen omien teiden kulkija ja pohdiskelen syntyjä syviä, sanoo Etelä-Pohjanmaan käräjäoikeuden päällikön eli laamannin tehtävästä eläkkeelle vuonna 2015 jäänyt Latva-Teikari.  
- Juristin koulutus näkyy myös siinä, että en ota mitään asiaa itsestään selvyytenä, vaan ajattelen, että asioissa on monta eri puolta, joita täytyy pohtia.
Mutta mihin tulokseen pohdiskelija päätyi Alfa-kurssista annista:
-Alfa-kurssi ei horjuttanut käsitystä, että on olemassa Taivaan isä. Kävi oikeastaan päinvastoin ja kurssi vahvisti sitä, hän sanoo loppuyhteenvedoksi.

Perustietoa Alfa-kurssista

Alfa-kurssi pidetään keskiviikkoisin 25.8.-17.11. Sinne voi tulla yksin tai yhdessä ystävän tai puolison kanssa. Alfa-kurssi ei velvoita liittymään mihinkään, eikä jatkamaan muilla kursseilla. Illan aluksi syödään yhdessä, jolloin on aikaa tutustua toisiin ja vaihtaa kuulumisia. Luennon päätyttyä keskustellaan ryhmissä ja samalla on mainio tilaisuus kysyä mieltä askarruttavia asioita. Kurssilla käsiteltäviä asioita ovat muun muassa: Tässäkö tämä elämä on? Kuka Jeesus on? Miten on mahdollista uskoa? Miten ja miksi lukisin raamattua? Miten Jumala johdattaa? Vieläkö Jumala parantaa? Alfa-kurssille tulee ilmoittautua seurakunnan nettisivujen kautta 20.8. mennessä tai soittamalla elokuussa seurakuntatoimistoon.

 

ALFA-KURSSILLA SYNTYI LUOTTAMUS, ETTÄ ELÄMÄ KANTAA

Niina Kaappola päätti osallistua Lapuan tuomiokirkkoseurakunnan järjestämälle Alfa-kurssille viime syksynä yhdessä äitinsä, tätinsä ja tyttärensä kanssa.
- En tiennyt kurssista etukäteen juuri mitään, mutta lähdin avoimin mielin. Minulla oli asioita, joita halusin pohtia, hän sanoo.

Alfa-kurssin tarkoituksena on antaa mahdollisuus aikuisille kerrata rippikoulussa opittua ja nimenomaan pohtia ja ihmetellä yhdessä kristinuskon perusasioita esim. sitä, miten Jumala johdattaa meitä, miksi Jeesus kuoli tai miten on mahdollista uskoa. Kurssin on maailmalla käynyt jo yli 30 miljoonaa ihmistä ja seurakunnan järjestämille viidelle kurssille on osallistunut jo yli 150 henkilöä. Työntekijöistä ja vapaaehtoisista koostuva joukko on suunnitellut onnistuneen kokonaisuuden. Moni kurssin käynyt onkin jäänyt kaipaamana jatkokurssia.

Seurakunnan kynnys katosi

Elokuussa alkavan Alfa-kurssin viikoittaiset tapaamiset alkavat aina ruokailulla, sen jälkeen on alustus eri aiheista ja keskustelua.
-Nuorena olin mukana partiossa mutta sen jälkeen en ole seurakunnan tilaisuuksiin juurikaan osallistunut. Toki joulukirkossa olen käynyt ja laulamassa Kauneimpia joululauluja, mutta kynnys on ollut korkealla. Kurssin jälkeen sitä ei enää ollut, sanoo Niina Kaappola ja kertoo, miten hieno kokemus kurssi oli.

-Alfa-kurssista tuli viikon kohokohta, jota odotin. Siellä sai olla sellainen kuin on, pohdiskella ja kysellä tai vaikka olla vain hiljaa ja kuunnella. Kurssin myötä seurakunta tuli tutummaksi ja hengellisyys astui arkeen luontevasti. Kurssin myötä sain luottamuksen siihen, että Jumala johdattaa ja elämä kantaa, hän sanoo.

-Minulle ratkaisevaa osallistumisen kannalta oli se, että lastenhoito oli järjestetty. Meillä oli 2-vuotiaan kanssa yhteinen harrastus, jota molemmat odottivat, hän sanoo ja kiittelee että jokainen tapaaminen alkoi ruokailulla. Se oli työpäivän jälkeen tärkeä hengähdyshetki.

 

ALFA-KURSSISTA TULI VIIKON KOHOKOHTA

Katja Rantala ja Pilvi-Maria Kalliokoski nauravat iloisesti ja keskustelevat innostuneesti siitä, mitä kokivat syksyn 2018 alkaneen Alfa-kurssin aikana. Alfa-kurssi on kristinuskon perusasioiden kertausmahdollisuus ns. aikuisten rippikoulu, jonka on käynyt maailmalla jo noin 30 miljoonaa ihmistä ja Lapualla sen käyneitä on noin 130. Uusi kurssi alkaa elokuussa.
-Se oli viikon ehdoton kohokohta, jota odotin. Vähän samanlaista rentoa, tavallista ja mukavaa kuin joskus riparilla oli, hehkuttaa Katja.

Hän huomasi lehdestä Lapuan tuomiokirkkoseurakunnan ilmoituksen, jossa kerrottiin, mistä on kysymys ja haastateltiin Alfa-kurssin käyneitä.

-Silloin päätin, että tätä täytyy kokeilla ja ilmoittauduin mukaan. Olen aina uskonut Jumalaan, mutta hengelliset asiat olivat ruvenneet kiinnostamaan enemmän. Oli positiivinen yllätys, että ystävä oli jo tehnyt saman päätöksen ja ilmoittautunut myös, sanoo Katja Rantala ja muistuttaa, että kurssille voi ilmoittautua kuka tahansa eikä tarvitse olla uskossa, että voi osallistua.

-Ymmärsin että riitän tällaisena. Parasta oli se tieto ja kokemus, että emme ole yksin vaan Jumala on luvannut kantaa meidän murheitamme. Se toi levollisuuden ja rauhan elämään, sanoo Katja Rantala.

Kelpaat porukkaan

Alfa-kurssille voi osallistua yksin, ystävän, puolison tai lasten kanssa. Lastenhoito on järjestetty yli 2-vuotiaille.
-Kurssille voit tulla sellaisena kuin olet. Siellä ei ole kynnystä ja kelpaat porukkaan. Ja siellä voi halutessaan olla myös hiljaa ja kuunnella, vakuuttavat Katja ja Pilvi-Maria.

Pilvi-Maria osallistui kurssille miehensä kanssa tuttavan rohkaisemana.

-Usko on ollut aina läsnä elämässäni mutta kurssin aikana Raamatun tuntemus lisääntyi ja seurakunnasta tuli läheisempi, hän kertoo ja toteaa, että kurssi oli myös parisuhdetta lujittava ja heitä yhdistävä kokemus.

-Kurssilla oli myös tilaa kaikenlaisille kysymyksille ja pohdiskelulle ja aina löytyi asiantuntevia vastauksia, sanoo Pilvi-Maria ja muistelee, miten paljon muutakin elämän asioita siellä jaettiin.

-Alfa-kurssilla on myös hyvä mahdollisuus tutustua uusiin ihmisiin ja luoda uusia ystävyyssuhteita.

Alfa-kurssi pidetään 11 perättäisenä keskiviikkoiltana Lapuan seurakuntatalolla. Alfa-illat alkavat ruokailulla, jolloin on aikaa tutustua ja vaihtaa kuulumisia. Sen jälkeen on alustus eri aiheista kuten esim. Miksi Jeesus kuoli? Miten on mahdollista uskoa? Miten Jumala johdattaa meitä? Vieläkö Jumala parantaa?