Reformaation merkkivuosi 2017

20.12.2016 08.54

Martti Luther julkaisi 95 teesiään 31.10.1517. Vuonna 2017 siitä tulee kuluneeksi 500 vuotta. Reformaation merkkivuotena muistetaan Lutherin käynnistämää reformaatiota ja kirkkojen historiaa sekä reformaation merkitystä Suomessa ja maailmalla. Samalla suuntaudutaan tähän päivään ja tulevaan. Menneisyyteen jäämällä unohdettaisiin reformaatio – ytimestä nouseva uudistuminen, joka on ollut kirkossa jatkuvaa jo ennen Lutheria.

Merkkivuotta vietetään nimen Armoa 2017! alla. Nimi viittaa armoon käsitteenä, mutta myös pyyntönä ja kehotuksena. Merkkivuosi ohjaa pohtimaan, mitä omassa seurakunnassa nyt olisi uudistettava – eikä vain seurakunnassa. Merkkivuosi on mainio mahdollisuus lähteä yhdessä muiden paikallisten toimijoiden kanssa kyselemään, mitä on hyvä elämä tänään ja tulevaisuudessa. Mistä löydämme armon?

Lapuan tuomiokirkkoseurakunnassa reformaatiosta puhutaan vuoden mittaan eri tapahtumissa ja tilaisuuksissa ja armo -teemaa nostetaan esiin mm. kinkereillä ja seurakuntaviikolla.

Lue lisää reformaatiosta ja merkkivuoden tapahtumista>>