Sanajumalanpalvelus tuomiokirkossa

Sanajumalanpalvelus tuomiokirkossa Lapuan tuomiokirkko

Tervetuloa seurakunnan yhteiseen juhlaan, jumalanpalvelukseen joka pyhä tuomiokirkkoon klo 10.

Sunnuntai 5.2. Kynttilänpäivä, sanajumalanpalvelus
Aihe: Kristus, Jumalan kirkkauden säteily
Pappina: Jukka Tuppurainen
Musiikki: lapsikuoro LauLux
Virret: 124; 490; 49; 503; 447:1,4
Kolehti: Yhteisvastuukeräykselle Kirkkopalveluiden kautta Kirkkokahvit: kirkossa
Radiointi: 96,9 MHz.

Kynttilänpäivä on saanut nimensä keskiaikaisesta tavasta siunata kirkossa vuoden aikana käytettävät kynttilät. Kynttilä kertoo Kristuksesta, joka on elämän valo ja lämpö. Juhlan raamatullisena aiheena on Jeesus-lapsen tuominen temppeliin ja jumalallinen kirkkaus, joka hänessä tuli maailmaan.

Jeesuksen aikana oli tapana suorittaa puhdistautumisuhri 40 päivän kuluttua poikalapsen syntymästä. Kynttilänpäivän evankeliumiteksti (Luuk. 2:22-33) kertoo, kuinka Maria, Joosef ja Jeesus-lapsi saapuivat Jerusalemin temppeliin ja kohtasivat siellä vanhan Simeonin.

Jumala oli luvannut Simeonille, ettei hän kuolisi ennen kuin on nähnyt Herran voidellun. Jeesus-lapsesta loisti ihmeellinen kirkkaus. Siunatessaan lasta ja hänen vanhempiaan vanha Simeon ylisti Jumalaa pelastuksesta, jonka hän on valmistanut kaikille kansoille, ja valosta, jonka hän on antanut loistaa kansalleen Israelille.

Lapuan tuomiokirkko

Tiistenjoen kirkko

Messu Tiistenjoen kirkossa

Tervetuloa Jumalan kansan juhlaan!