Sanajumalanpalvelus tuomiokirkossa

Sanajumalanpalvelus tuomiokirkossa Lapuan tuomiokirkko

Tervetuloa seurakunnan yhteiseen juhlaan, jumalanpalvelukseen joka pyhä tuomiokirkkoon klo 10.

Sunnuntai 5.2. Kynttilänpäivä, sanajumalanpalvelus
Aihe: Kristus, Jumalan kirkkauden säteily
Pappina: Jukka Tuppurainen
Musiikki: lapsikuoro LauLux
Virret: 124; 490; 49; 503; 447:1,4
Kolehti: Yhteisvastuukeräykselle Kirkkopalveluiden kautta Kirkkokahvit: kirkossa
Radiointi: 96,9 MHz.

Kynttilänpäivä on saanut nimensä keskiaikaisesta tavasta siunata kirkossa vuoden aikana käytettävät kynttilät. Kynttilä kertoo Kristuksesta, joka on elämän valo ja lämpö. Juhlan raamatullisena aiheena on Jeesus-lapsen tuominen temppeliin ja jumalallinen kirkkaus, joka hänessä tuli maailmaan.

Jeesuksen aikana oli tapana suorittaa puhdistautumisuhri 40 päivän kuluttua poikalapsen syntymästä. Kynttilänpäivän evankeliumiteksti (Luuk. 2:22-33) kertoo, kuinka Maria, Joosef ja Jeesus-lapsi saapuivat Jerusalemin temppeliin ja kohtasivat siellä vanhan Simeonin.

Jumala oli luvannut Simeonille, ettei hän kuolisi ennen kuin on nähnyt Herran voidellun. Jeesus-lapsesta loisti ihmeellinen kirkkaus. Siunatessaan lasta ja hänen vanhempiaan vanha Simeon ylisti Jumalaa pelastuksesta, jonka hän on valmistanut kaikille kansoille, ja valosta, jonka hän on antanut loistaa kansalleen Israelille.

Lapuan tuomiokirkko, Keskustan seurakuntatalo

Messu tuomiokirkossa, Israel-päivä

Israel-päivässä ovat mukana Matti Salomäki ja Anssi Joutsenlahti.

Kauhajärven kirkko

Messu Kauhajärven kirkossa

Tervetuloa kyläkirkkoon!

Keskustan seurakuntatalo

Potkua pyhästä -messu

Potkua pyhästä -messu on musiikkipitoinen ja lapsiystävällinen messu kaiken ikäisille seurakuntalaisille.