Matin pappiskuva, kesä 2017MUSTAVALKO.png

Matti Kristola sai rovastin arvonimen

12.1.2022 12.03

Piispa Simo Peura myönsi rovastin arvonimen Kristolan Matille, joka on jäänyt eläkkeelle seurakuntamme kappalaisen tehtävästä.

Rovastin arvonimen saivat myös Viitasaaren seurakunnan kirkkoherra, aiempi lääninrovasti Antti Hiltunen, Kaskisten seurakunnan (Kaskö församling) kirkkoherra Pirjo Lyytinen ja Jyväskylän seurakunnan perheasiain neuvottelukeskuksen johtaja Pekka Puukko.
Piispainkokouksen päätöksen mukaan piispa voi myöntää rovastin arvonimen kirkollisessa työssä erityisesti ansioituneelle papille siten, että kirkolliskokouksen toimikautta vastaavan neljän vuoden aikana myönnetään suunnilleen yksi arvonimi kutakin alkavaa 40 hiippakunnan pappia kohden. Lisäksi rovastin arvonimi voidaan myöntää lääninrovastille tai kenttärovastille hänen jäädessään pois kyseisestä tehtävästä. Viimeksi arvonimiä on myönnetty Lapuan hiippakunnassa vuonna 2020.