Uutiset

 

 

Uutislistaukseen

meilla-on-ymparistodiplomi.jpg

Lapuan tuomiokirkkoseurakunta sai ympäristödiplomin 

23.6.2021 11.35

Kirkkohallitus on myöntänyt Lapuan tuomiokirkkoseurakunnalle Kirkon ympäristödiplomin vuosiksi 2021-2025. Ympäristödiplomi kertoo siitä, että seurakunnan toiminnassa otetaan huomioon ympäristöasiat. Aloitteen ympäristödiplomin hankkimisesta teki seurakunnan nuoristyö. Diplomi edellyttää että myös seurakunnan johto, päättäjät ja työntekijät sitoutuvat seurakunnan asettamiin ympäristötavoitteisiin. 
-Luottamushenkilöt suhtautuivat aloitteeseen myönteisesti ja niin alkoi tiivis parivuotinen prosessi, jonka aikana tehtiin ympäristökatselmus, ympäristöohjelma ja asetettiin tavoitteet. Ympäristöteema oli myös koko seurakunnan toiminnan painopisteenä yhden vuoden ja sitä käsiteltiin muun muassa kinkereillä yhdessä seurakuntalaisten kanssa teemalla "Varjele ja viljele". Työntekijät olivat laajasti mukana kehittämässä seurakunnan ympäristösuunnitelmaa ja esimerkiksi ympäristökasvatus nähtiin hyvin luontevana ja tärkeänä osana seurakunnan toimintaa eri ikäisten keskuudessa. Seurakunnan ydintehtävä on tietysti evankeliumin sanoman välittäminen, mutta meidän tulee huolehtia myös luomakunnan hoidosta, sanoo tuomiorovasti Matti Salomäki. 
-Itselleni tämä oli jo toinen kerta, kun sain olla mukana hankkimassa seurakunnan ympäristödiplomia. Lapuan hiippakunnassa ympäristödiplomi on vasta muutamalla seurakunnalla, toteaa tuomiorovasti Salomäki.
Kirkon ympäristödiplomi on ollut käytössä Suomessa vuodesta 2001.