Uutislistaukseen

Sannajalapset.jpg Sanna kävi ihastelemassa seurakunnan remontoituja tiloja 5-vuotiaan Matiaksen ja 3-vuotiaan Tuomaksen kanssa. Taustalla seinämaalaus, jonka Pasi Huhtala Kimmo Hakolan suunnitelman pohjalta.

Päiväkerho -parasta lapselle! Ilmoittautuminen päättyy 11.4.

1.4.2021 17.58

Onko taivaassa päiväkerhoja? Näin kysyy 5-vuotias innokas päiväkerholainen äidiltään kesken keinumisen. Matias on ollut Lapuan tuomiokirkkoseurakunnan päiväkerhossa kuten sisaruksensakin 11-vuotias Silja ja 8-vuotias Sofia aikaisemmin. Päiväkerhossa on viime viikkojen aikana puhuttu pääsiäisen sanomasta; Jeesuksen kuolemasta ja ylösnousemuksesta.
- Kuolemaa, kuoleman jälkeistä elämää ja taivasta on sen jälkeen pohdittu myös kotona. Kyllä lapsetkin miettivät isoja asioita, sanoo nelilapsisen perheen äiti Sanna Joentakanen ja muistelee,
kuinka Silja ja Sofia kastoivat nukkensa vedellä, kun kerhossa oli puhuttu kasteesta.
Matias on päätynyt siihen, että taivaassa täytyy olla kavereita ja hauskaa tekemistä.
-Toivoisin, että kerhoa olisi joka päivä, hän sanoo päättäväisesti. Kaverit ovat hänelle tärkeitä mutta myös kerhotädit ovat tärkeitä.
-Matias kysyy usein, että koska pääsee taas kerhoon, sanoo Sanna, joka kävi myös itse lapsena päiväkerhoa Lapualla Wanhan apteekin tiloissa.

Kerhot eivät elämästä lopu

Päiväkerhot ovat seurakunnan järjestämää kerhotoimintaa 2–6-vuotiaille lapsille. Siellä lauletaan ja soitetaan, liikutaan, luetaan, leikitään, hiljennytään, askarrellaan, retkeillään, ulkoillaan ja vietetään eväshetkeä.
Joentakasen perhe on asunut Lapualla 7 vuotta ja tuon ajan on päiväkerhossa käyty ahkerasti.
-Olemme käyneet myös perhekerhossa. Sieltä olen itsekin saanut uusia ystäviä, kiittelee Sanna. Vuodet kotiäitinä ja monet mukavat kerhokokemukset ovat tuoneet tullessaan uusia tulevaisuuden suunnitelmia.
-Aloitin tammikuussa Seurakuntaopistolla lastenohjaajan opinnot. Kerhot ei näytä minun elämästä loppuvan, sanoo Sanna nauraen.

Ilmoittautuminen käynnissä
Seurakunnan syksyllä 2021 alkaviin päiväkerhoihin voivat hakea 2015-2018 syntyneet. Hakuaika päättyy 11.4.

-Haluamme antaa lapsille ja perheille parasta, mitä on olemassa, turvallisen luottamuksen kolmiyhteiseen Jumalaan, tilaisuuden olla lähellä Jumalaa ja kokea pyhää, sanoo varhaiskasvatuksen ohjaaja Liisi Saarimaa Lapuan tuomiokirkkoseurakunnasta ja toivoo paljon uusia lapsia ja perheitä mukaan seurakunnan toimintaan.

Ilmoita lapsesi päiväkerhoon tästä>>