Netti.jpg

Tuomiokirkon ja tapulin ulkomaalausurakka on alkamassa

14.5.2020 12.20

Lapuan tuomiokirkko ja tapuli saavat tämän kesän aikana uuden maalipinnan. Urakan toteuttaa Kaukomaalaus Oy, jonka toimesta  kirkko maalattiin myös edelliskerralla vuonna 2004. Työmaan aloituskokous on pidetty ja suunnitelmat tehty.
-Tuomiokirkon ja tapulin ulkomaalausprojekti alkaa ensi viikolla ulkosivujen pesulla. Sen jälkeen parin viikon sisällä työmaalle tulee 4-5 maalaria, jotka toteuttavat työn pensseli- ja rullamaalauksena, kertoo työnjohtaja Timo Latva-Rasula Kaukomaalaus Oy:ltä. Suunnittelijana on arkkitehti Kimmo Hakola ja valvojana Lauri Kattelus.
Maalausprojektista huolimatta kirkko on normaalisti käytössä ja aina jostain ovesta on mahdollista turvallisesti kulkea. Kirkon ovet ovat avoinna 8.6.-7.8. klo 11-18 tutustumista ja hiljentymistä varten.

-Alkukesällä kirkkoon on hyvä kulkea Wanhan apteekin kautta, jossa on myös parkkipaikkoja, ohjeistaa Kimmo Hakola.
-Vaikka kirkkoon on mahdollista kulkea, yleisen turvallisuuden vuoksi on tärkeää, ettei koneiden ja laitteiden lähelle mentäisi, vaan kierretään lippusiimoin tai muutoin merkityt varoalueet riittävän kaukaa. Kirkossa pyritään pitämään kesän ajan toimintaa yllä viikollakin, joten koko rakennusta ei tämän vuoksi aidata. Jos tilanne vaatii, voidaan työmaa-alue eristää voimakkaammin, sanoo seurakunnan puistopäällikkö Juha Ylinen.
Jos säät ovat suotuisat, vuonna 1827 rakennettu kirkko on maalattu heinäkuun loppuun mennessä. Väri pysyy samana.
-Viime kerralla vuonna 2004 kesä oli sateinen ja se haittasi kovasti maalaustöiden tekemistä, muistelee Kaukomaalaus Oy:n toimitusjohtaja Kauko Turunen. Vaikka yrityksellä on satoja kohteita eri puolella Suomea, kirkkojen maalauksia on ollut harvoin. Viimeksi kymmenen vuotta sitten he maalasivat Vetelin kirkon.

Teksti ja kuva: Minna Ylimäki-Hemminki

Kuvateksti: Aloituskokous on pidetty ja tuomiokirkon maalausurakka on alkamassa ensi viikolla.