Vanhemmuutta tuetaan nyt yhteisvastuuvaroin

27.1.2020 10.52

”Sinä riität hyvään vanhemmuuteen”

Yhteisvastuukerääjät jalkautuvat tulevien viikkojen aikana ja kiertävät listojen kanssa ovelta ovelle. Valtakunnallinen Yhteisvastuukeräys alkaa sunnuntaina 2.2., jolloin on tuomiokirkossa Yhteisvastuukeräyksen avausmessu klo 10. Aktiivisin keräyskausi ajoittuu helmikuusta huhtikuulle.

Tänä vuonna yhteisvastuuvaroilla tuetaan vanhemmuutta Suomessa ja maailman katastrofialueilla ja aiheena on ”Sinä riität hyvään vanhemmuuteen”.
-Aihe on todella hyvä. Vanhemmuus on ilo mutta jokainen perhe kohtaa myös vaikeuksia. Vanhemmille on luotu kovat paineet. Sosiaalinen media nostaa usein vanhemmuuden riman liian korkealle. Täydellisiä vanhempia ei ole olemassakaan ja tämän keräyksen teema ”sinä riität” on tärkeä viesti vanhemmille, sanoo tuomiokirkkoseurakunnan varhaiskasvatuksen ohjaaja Liisi Saarimaa ja uupumuksen yllättäessä rohkaisee avun hakemiseen.
-Kynnys on usein liian korkealla avun hakemiselle, hän sanoo ja muistuttaa seurakunnan monista lapsiperheen tapahtumista ja ryhmistä, joista voi saada vertaistukea. Seurakunnalla on myös tarjolla lapsiperheille apukäsiä. Lastenohjaajat voivat pyynnöstä tulla avuksi myös kotiin.

Yhteisvastuuinfo 30.1.

Lapualla Yhteisvastuukeräyksen keräyspäällikkönä on diakoniatyöntekijä Sirkka Fränti, jolle voi ilmoittautua kerääjäksi.
-Ilmoittautuneita on tällä hetkellä noin 70 mutta lisää tarvitaan, sanoo Fränti ja kutsuu mukaan yhteisvastuuinfoon, joka on torstaina 30.1. klo 17 seurakuntatalolla. Ruokailun jälkeen kerrotaan keräyskohteesta ja jaetaan listat halukkaille.
Myös nuoret ja seurakunnan työntekijät tempaisevat kevään aikana Yhteisvastuun hyväksi.
-Isoset lähtevät kauppojen eteiseen lippaiden kanssa ja seurakunnan työntekijät musisoivat Yhteisvastuukeräyksen hyväksi tuomiokirkossa su 22.3, kertoo nuorisotyönohjaaja Sanna Mehtälä.
-Myös lapsiperheille on tulossa kevään aikana tapahtuma, jonka tuotto ohjataan yhteisvastuulle, lisää Liisi Saarimaa.
Yhteisvastuukeräystuotosta 20 % jää omalle paikkakunnalle. Kaikista keräysvaroista 60 % menee ulkomaille ja 40 % käytetään Suomessa.
-Suunnitelmia on jo tehty mutta keräystuotto ratkaisee, mitä voimme niistä toteuttaa, kertoo Sirkka Fränti.
Valtakunnallinen Yhteisvastuukeräys käynnistyi 70 vuotta sitten lähimmäisenrakkauden kansanliikkeenä. Se on evankelis-luterilaisen kirkon vuosittainen suurkeräys, joka auttaa hädänalaisia syntyperään, uskontoon tai poliittiseen vakaumukseen katsomatta Suomessa ja kehitysmaissa. Keräykseen osallistuvat kaikki Suomen ev. lut. seurakunnat.