Sielunmessu soi tuomiokirkossa 24.11.

6.11.2019 11.50

Durufle_Faure_juliste_A4_2-1_M.jpg

Vaativien kuoroteosten tulkitsijana tunnettu Harjun Kamarikuoro esittää ranskalaisten säveltäjien Gabriel Faurén ja Maurice Duruflén Requiemin 22.11. Lahdessa, 23.11. Tampereella ja 24.11. klo 18 Lapuan tuomiokirkossa. Requiemit soivat urkutaiteilija Ilpo Laspaksen säestyksellä. Solisteina laulavat sopraano Anu Mattila, mezzosopraano Minna Viinikainen ja baritoni Henri Tikkanen. Konsertin johtaa Heikki Liimola.

Requiem eli sielunmessu on alun perin katolisen kirkon jumalanpalvelus, jossa rukoillaan edesmenneiden puolesta. ”Molemmat Requiemit ovat luonteeltaan valoisia. Lisäksi molempien sävelkieli on omalla tavallaan herkkä ja intiimi. Musiikki on persoonallista ja puhuttelevaa, eikä teosten suosiota tarvitse ihmetellä. Näillä kahdella Requiemilla haluamme luoda valoisan ja levollisen hetken arjen keskelle jokaiselle kuulijalle”, luonnehtii kuorokapellimestari Heikki Liimola.

40-vuotias tamperelainen Harjun Kamarikuoro on esitellyt hienoa sointiaan muun muassa konserteissa Suomalaisen barokkiorkesterin kanssa. Ohjelmistossa ovat mm. Händelin Messias-oratorio ja Bachin Matteus- ja Johannes-passiot. Harjun Kamarikuoroa johtaa Heikki Liimola, tamperelaissyntyinen kuoronjohtaja ja musiikkipedagogi. Kulttuurirahaston Pirkanmaan rahasto palkitsi Liimolan keväällä 2019 yhtenä Suomen merkittävimpänä kuoromusiikin kannattelijana.

Konsertin ohjelmamyynti alkaa puoli tuntia ennen esitystä ovella, hinta 20 / 15 euroa. Lisätietoa kuorosta: www.harjunkamarikuoro.net