Nuorten opintoihin mahdollista saada tukea

10.6.2019 14.21

ElinaKosola!_L.jpg

Lapualaiset ovat lahjoittaneet tänä vuonna Yhteisvastuukeräyksen kautta vähävaraisten lasten ja nuorten koulutuksen tukemiseen 17531 euroa. Keräysvaroista 20 % eli noin 3500 euroa jää Lapualle ja sillä summalla tuetaan lapualaisia nuoria.

- Keräysvarojen avulla autetaan vähävaraisia perheitä esim. opiskeluvälineiden hankinnassa, kertoo keräyspäällikkö Elina Kosola tuomiokirkkoseurakunnasta ja rohkaisee ottamaan yhteyttä diakoniatoimistoon.

Kevään aikana noin 120 yhteisvastuukerääjää kiersi listojen kanssa ovelta ovelle.

-Suurin osa keräysvaroista tuli listakeräyksen kautta. Kolehteja kerättiin, tapahtumia järjestettiin ja yksityiset henkilöt tekivät lahjoituksia. Myös seurakunnan isoskoulutuksessa olevat nuoret jalkautuivat lippaiden kanssa kauppoihin. Kiitos jokaiselle kerääjälle ja keräykseen osallistuneelle, sanoo Elina Kosola.

Ulkomailla keräysvaroin tuetaan koulunsa keskeyttämään joutuneiden oppilaiden paluuta takaisin kouluun, jaetaan koulu- ja hygieniatarvikkeita ja autetaan koulumaksuissa.

Yhteisvastuu on lähimmäisenrakkauden kansanliike ja evankelis-luterilaisen kirkon vuosittainen suurkeräys, joka auttaa hädänalaisia syntyperään, uskontoon tai poliittiseen vakaumukseen katsomatta Suomessa ja kehitysmaissa. 60 % tuotosta menee Kirkon Ulkomaanavun välityksellä kehitysyhteistyöhön ja katastrofiapuun. Loput 40 % keräysvaroista käytetään taloudellisesti vaikeassa tilanteessa elävien ihmisten auttamiseen Suomessa Kirkon diakoniarahaston ja seurakuntien kautta. Keräykseen osallistuvat kaikki Suomen ev. lut. seurakunnat.

Ensi vuonna Yhteisvastuukeräys täyttää 70 vuotta ja teemana on vanhemmuuden tukeminen.