Seurakunnan musiikkikesässä soi laulut ja konsertit

28.5.2019 13.20

Vanhan Paukun tunnelmallisessa Pajakappelissa pidetään kanttorien vetämät virsi-illat 19.6. ja 24.7. Illoissa lauletaan Kirkon Ulkomaanavun julkaisemasta kesäisen keveästä lauluvihkosta ”Suvilinnun lauluja”. Tilaisuuksissa kerätään kolehti Kirkon Ulkomaanavulle.

Suosituille virsiristeilyille m/s Koivunlehdellä on tänä kesänä mahdollista lähteä 13.6., 4.7. ja 1.8. Vanhan Paukun satamalaiturista alkavilla risteilyillä lauletaan kesäisiä virsiä, nautitaan kahvitarjoilusta ja hiljennytään hartaushetkeen.

Taloselan suku kokoontuu Lapualla ja pitää tuomiokirkossa 13.7. keskipäivällä konsertin, jossa esiintyy suvun muusikoita ja musiikin harrastajia, mm. Jennifer Markin, Anneli Toivola, Markus Bäckman, Elina Nieminen ja Sini Huopaniemi.

Urkuri Markku Mäkinen on puolestaan koonnut tuomiokirkossa 14.8. kuultavan urkukonsertin, joka pohjautuu runsaaseen kulttuurin vaihtoon Suomen ja Italian välillä 1800–1900-lukujen taitteessa. Konserttikokonaisuus heijastelee henkilösuhteiden lisäksi ajan kulttuurielämän virtauksia ja poliittista ilmapiiriä.

Vielä syyskesällä 23.8. saadaan tuomiokirkossa nauttia laulaja Katariina Holman ja pianisti Pauliina Rintalan konsertista ”Kesäyö kirkkomaalla”.