Kaupunkipakopeli saapuu Lapualle!

1.10.2018 10.03

Tainit_THUMB.jpg

Pakopelit ovat kasvattaneet vauhdilla suosiotaan Suomessa ja nyt ovat rantautumassa myös Lapualle. Tuomiokirkkoseurakunnan seurakuntaviikon ohjelmassa on kaupunkipakopeli aikuisille lauantaina 27.10. ja se on pelattavissa klo 10-21 välisenä aikana. Pakopelin toteutuksesta vastaavat Matti ja Liisa Taini. He innostuivat pakopeleistä kolmisen vuotta sitten ja sen jälkeen ovat käyneet läpi 21 pakohuonetta eri puolilla Suomea. Kyse on ns. seikkailupelistä, jossa huoneeseen lukittujen ihmisten pitää ratkoa pulmia määräajassa. Useimmiten peli huipentuu huoneesta pakenemiseen.

-Suurin osa pakopeleistä pelataan sisätiloissa, mutta pakopelejä voi pelata myös ulkona kuten Lapualla tehdään. Silloin kaupunki muuttuu suureksi pakohuoneeksi. Ulkona pelattavassa pakopelissä suoritetaan erilaisia nokkeluutta vaativia pulmia ja pulman ratkaisemalla saa vihjeen liikkumiseksi seuraavaan paikkaan, kertovat Tainit.

Lapualla lähtö on seurakuntatalon edestä, jossa saa ohjeet etenemiseen. Mukaan voi lähteä 1-4 hengen porukoissa tai halutessaan isommallakin ryhmällä mihin aikaan päivästä itse haluaa. Matkaa kertyy 3 tai 5 km ja pituuden voi valita pakopelin puolivälissä. Liikkuminen onnistuu jalkaisin, pyörällä tai tarvittaessa myös autolla, sanoo Matti Taini ja lupaa että kyseessä on loistavaa ajanvietettä kaveriporukoille. Mukaan voi osallistua vaikka ei olisi minkäänlaista kokemusta pakopeleistä.

-Tämä sopii hyvin ensimmäiseksi pakopeliksi, hän sanoo.

-Mukaan tarvitaan älykännykkä, jossa täytyy olla nettiyhteys, kertoo Liisa Taini ja rohkaisee mukaan kokemaan jotain uutta. Vihjeitä saa pakopelin nettisivuilta ja lisäksi Matti on koko päivän puhelimen päässä antamassa tarvittaessa lisävihjeitä tarvitseville.

-Tässä seurakunnan ja kristillisen urheiluseuran (KRIK) toteuttamassa kaupunkipakopelissä kulkee mukana myös hengellinen tarina. Osallistujat pääsevät ratkaisemaan Elmon mysteerin. Parasta on se hetki, kun mysteeri ratkeaa, sanovat Matti ja Liisa Taini.