Uutislistaukseen

Jumalanpalveluskyselyyn osallistui 401 vastaajaa

Pienikuva.jpg

Seurakuntamme jumalanpalveluskyselyyn vastasi mahtavat 401 henkilöä. Kiitos kaikille osallistujille! Saimme arvokasta tietoa siitä, mikä seurakuntalaisten mielestä jumalapalveluksessa on merkityksellistä ja tärkeää.
-Pikaisella silmäyksellä voi sanoa, että seurakuntalaiset ovat tyytyväisiä Lapuan tuomiokirkkoseurakunnan järjestämiin jumalanpalveluksiin. He arvostavat saarnaa, ehtoollista ja kirkkomusiikkia, sanoo jumalanpalveluselämästä vastaava kappalainen Riitta Hepomäki. 
Vastaajista 58 % osallistuu jumalanpalvelukseen tulemalla kirkkoon ja 44 % osallistuu netin tai radion välityksellä. 55 % ajattelee, että klo 10 on hyvä jumalanpalveluksen alkamisaika. 14 % toivoo että aika olisi klo 11. Vastaajista 47 % sanoo, että tärkeintä saarnaassa on se, että pappi selittää sunnuntain Raamatun tekstiä, 40 % toivoo, että saarnassa käsiteltäisiin ajankohtaisia asioita. 
Tarkempi analyysi tuloksista tehdään myöhemmin. 
Tässä muutama kommentti vastaajilta siitä, minkä he ovat kokeneet mieleenpainuvimmaksi jumalanpalvelusmuistoksi: "Virret puhuttelevat ja saarnaa odotan joka kerta. Saarnasta löydän aina jotakin, jonka otan evääksi viikon varrelle", "Omien lasten konfirmaatiot", "Minua liikuttaa valtavasti yhdessä veisattu virsi Ystävä sä lapsien, kun kastettujen enkeleitä ripustetaan kastepuuhun", "Se tunne, että olen tervetullut kaikkine vikoineni", "ehtoollishetki elämän raskaassa tilanteessa".

Jumalanpalveluskyselyyn vastaajien kesken arvottiin Moccamaster/teekeitin. Sen voitti Päivi Uusimäki. Onnea voittajalle! 

10.5.2024 13.29