Seurakunnan taloustilanne vakaa

Lapuan tuomiokirkkoseurakunnan kirkkoneuvosto hyväksyi tiistaina 26.3. seurakunnan vuoden 2023 tilinpäätöksen.
Tilinkauden tulos oli 220.972,42 € euroa ylijäämäinen. Vuoden ylijäämää selittää lisääntyneet kirkollisverotuotot.
-Seurakunnan taloustilanne on vakaa ja tilikauden tulos hyvä. On kuitenkin tarpeellista varautua siihen, että kulujen määrä tulee tulevaisuudessa kasvamaan, kertoo talousjohtaja Sirpa Soukka.
Seurakunta käytti vuonna 2023 investointeihin 536.621,34 €.  Vuoden aikana mm. tehtiin remonttia Vanhalla apteekilla, srk-talon ilmanvaihtojärjestelmää uusittiin, srk-talon hissejä korjattiin, Simpsiön hautausmaan tekniikkaa uusittiin ja tuomiokirkon korjaus aloitettiin.
Vuosi 2023 oli toiminnallisesti hyvä vuosi.
- Haluan kiittää kaikkia, jotka ovat mahdollistaneet sen, että seurakunta voi toteuttaa paikkakunnalla hengellistä tehtäväänsä sekä monin tavoin kohdata ja auttaa seurakuntalaisia erilaisissa elämäntilanteissa. Vuoteen sisältyi myös olennaisena osana työn arviointia ja kehittämistä piispantarkastuksen myötä. Piispantarkastuksessa saimme rohkaisua ja evästystä tulevaan. Tästä on hyvä jatkaa, toteaa tuomiorovasti Jussi Peräaho.

27.3.2024 11.55