Isostoiminta

 

Isostoiminta on muutakin kuin kouluttautumista leirien isoseksi. Isostoiminnassa pääset osaksi seurakunnan arkea ja tekemään yhdessä työntekijöiden kanssa erilaisia, itseäsi kiinnostavia asioita. Isostoiminta on alkanut, ota yhteyttä Sannaan, jos tahdot mukaan.

Toisen vuoden isostoimintaan osallistuville koulutuksen jatkosta ilmoitetaan isostoiminnan whatsapp-ryhmässä.

Isostoiminta kestää kaksi vuotta, jonka jälkeen voit ilmoittautua linkki-isos-ja yövalvojakoulutukseen. Isostoiminnasta saat kurssitodistuksen, joka oikeuttaa Lapuan lukiossa yhteen vapaavalintaiseen kurssimerkintään. Tiedustele omasta oppilaitoksestasi, hyväksytäänkö isoskurssi osaksi vapaavalintaisia kursseja.

Isostoiminta on ryhmätaitojen opiskelua, yhteistä pohdintaa, leikkien ohjaamista ja sketsien opettelua. Se on yhtä lailla heittäytymistä mukaan toimintaan kuin hiljentymistä. Voit palvella niillä lahjoilla, joita sinulla on ja antaa ne käyttöön. Voit oppia uutta itsestäsi, lähimmäisestä ja Jumalasta. Sinun ei tarvitse olla täydellinen osallistuaksesi toimintaan, juuri sinulle on paikka, joka on kokoisesi ja näköisesi. Saat tulla ja olla mukana omana itsenäsi.

Isostoiminta on pääosin maksutonta, koulutuksen aikana olevilta leireiltä perimme ruokamaksun 10€/ leiri.

Isostoiminnan tarkoituksena on antaa isosille eväitä sekä isosena toimimiseen että muuhunkin elämään. Koulutuksessa käydään läpi vuorovaikutustaitoja, ryhmänohjausta, hartauksien tekemistä ja niissä olemista, Raamattua ja paljon muuta. Välillä myös vaan nautitaan yhdessä olemisesta ja tekemisestä

Ensimmäisen vuoden isoset ovat kesällä rippikoulun käyneitä. Toisen vuoden isoset ovat jo vuoden olleet isoskoulutuksessa, toinen vuosi syventää tietoja ja antaa valmiuksia toimia isosen tehtävässä. Kolmas ryhmä on jo isosena toimineille ja 18 täyttäneille isosille.

Isostoiminnan jälkeen on mahdollista osallistua vielä koulutushetkeen, joka antaa oikeuden toimia ehtoollisavustajana.

Isosten siunaus tehtäväänsä tuomiokirkossa 28.4.2019
Isosten siunaus tehtäväänsä tuomiokirkossa 28.4.2019
Isoset