Hyppää sisältöön

Isostoiminta

Rippikoulusi jälkeen olet lämpimästi tervetullut mukaan seurakuntamme isostoimintaan!

Isostoiminta on muutakin kuin kouluttautumista leirien isoseksi, se on nuorten omaa toimintaa seurakunnan yhteisessä työssä. Isostoiminnassa pääset osaksi seurakunnan arkea ja tekemään yhdessä työntekijöiden kanssa erilaisia, itseäsi kiinnostavia asioita. 

Isostoiminta koulutuksellisesti kestää vuoden, toimittuasi isosena kahdella rippileirillä voit ilmoittautua linkki-koulutukseen. Linkki-isonen on isosten oma isonen.

Isostoiminta on ryhmätaitojen opiskelua, yhteistä pohdintaa, leikkien ohjaamista ja sketsien opettelua. Se on yhtä lailla heittäytymistä mukaan toimintaan kuin hiljentymistä.

Voit palvella niillä lahjoilla, joita sinulla on ja antaa ne käyttöön. Voit oppia uutta itsestäsi, lähimmäisestä ja Jumalasta. Sinun ei tarvitse olla täydellinen osallistuaksesi toimintaan, juuri sinulle on paikka, joka on kokoisesi ja näköisesi. Saat tulla ja olla mukana omana itsenäsi.

Isostoiminta on maksutonta.

Isostoiminnan tarkoituksena on antaa isosille eväitä sekä isosena toimimiseen että muuhunkin elämään. Koulutuksessa käydään läpi vuorovaikutustaitoja, ryhmänohjausta, hartauksien tekemistä ja niissä olemista, Raamattua ja paljon muuta. Välillä myös vaan nautitaan yhdessä olemisesta ja tekemisestä.

Isostoiminnan jälkeen on mahdollista osallistua vielä koulutushetkeen, joka antaa oikeuden toimia ehtoollisavustajana.