Kansan Raamattuseura juhli 40 vuottaan Lapualla

16.9.2019 09.16

IMG_0350_S.jpg KRS:n ystävät kokoontuivat Ingeborg Hakolan kodissa 40 vuotta sitten.

Kansan Raamattuseura (KRS) on ajassa oleva, hyväksyvä, rohkaiseva ja yhteistyökykyinen herätysliike. Näillä sanoilla Kansan Raamattuseuran 40-vuotisjuhlaan kokoontunut yleisö kuvaili herätysliikettä sunnuntaina 15.9. KRS:n toiminnanjohtaja Ulla Saunaluoma oli tyytyväinen kuulemaansa ja rohkaisi ajattelemaan, että Kansan Raamattuseurassa saa olla sellainen kuin on. Hän muistutti myös, että KRS:n väki on aina myös omaa seurakuntaa varten.

Juhlapäivä alkoi messulla, jossa Saunaluoma saarnasi lähimmäisyydestä. Messun jälkeen oli tarjolla lounas seurakuntatalolla ja juhlatilaisuus, jossa puhuivat Heli Pääkkönen, Ulla Saunaluoma ja Heli Karhumäki. Outi Hakala ilahdutti esittämällä omia upeita laulujaan.

Heli Pääkkönen esitti kiitoksensa Kansan Raamattuseuran väelle sujuvasta ja mutkattomasta yhteistyöstä, jota on ollut vuosien varrella seurakunnan kanssa.

-Ilman teitä meidän seurakunta ei pärjäisi, hän totesi ja kiitti esirukouksista ja siitä, miten avosylin uusi pappi on otettu vastaan.

-Meillä on yhteinen tehtävä olla kirkastamassa Kristusta, hän muistutti.

Kansan Raamattuseura toiminta alkoi Lapualla 40 vuotta sitten, jolloin pieni KRS:n ystäväjoukko kokoontui Ingeborg Hakolan ja hänen edesmenneen puolisonsa kotiin tutkimaan Raamattua.

-Ingeborg on ollut meidän sielu ja moottori, kehui juontajana toiminut Sisko Palmu ystäväänsä. 40 vuoden aikana on pidetty myös myyjäisiä, kotiseuroja, Sanan talvipäiviä, raamattuiltoja, konsertteja ja omia kirkkopyhiä. Viime vuosina on järjestetty myös Elyn kanssa yhteistyössä vappumyyjäisiä ja -seuroja.

Kansan Raamattuseuran toimintaa Lapualla suunnittelevat ja toteuttavat Ingeborgin ja Siskon lisäksi Jari Hakonen, Harri Backman, Anneli Kero, Minna Kivimäki, Tapio Sippola ja Leena Kujanpää.

Mukana juhlassa oli myös Heli Karhumäki, joka esitteli innostavasti Sana-lehden historiaa ja nykypäivää ja haastoi tilaamaan lehden itselle tai vaikka lahjaksi. Uusia tilauksia tulikin 12!

Juhlan päätteeksi juotiin kakkukahvit ja vaihdettiin kuulumiset. Olipa hienot juhlat ja monia lämpimiä kohtaamisia. Tähän herätysliikkeeseen kannattaa tutustua jos ei ole sitä vielä tehnyt.