Hautausmaakierrokset kesäisin

Lapuan Simpsiön hautausmaa on monien kiehtovien tarinoiden ja muistojen paikka. Sen eri ikäisillä lohkoilla on oma luonteensa ja muistomerkkien tyylien moninaisuus yllättää monet Simpsiöllä ensi kertaa käyvät. Kesäaikaan pidettävillä opastetuilla kävelykierroksilla saat kuulla valittuja paloja Lapuan ja maakunnan historiasta. Hautausmaakierroksella nähdään monien lapualaisten merkkihenkilöiden haudat, kuullaan elämäntarinoita ja hämmästellään hautamuistomerkkien rikkautta ja symboliikkaa. Hautausmaalta löytyy myös muualle haudattujen muistomerkki, patruunatehtaan räjähdysonnettomuuden uhrien muistomerkki, uurnalehto ja tunnukseton hautausmaa.  

Kierros kestää noin 1,5 tuntia ja se on maksuton. Lähtö hautausmaan siunauskappelilta. Kesällä 2019 seitsemällä kierroksella oli mukana kaikkiaan 152 henkilöä. Kesällä 2020 kierroksia järjestetään maanantaisin 22.6.-3.8.2020 klo 19.

Kiertokävelyitä on järjestetty Simpsiön hautausmaalla vuodesta 1998 Seppo Tammisen aloitteesta. Palvelun toteuttavat Lapuan Matkailuoppat ja järjestävät Lapuan tuomiokirkkoseurakunta ja Lapuan kaupunki.

Oppaiden mukaan tätä muistokiveä etsitään eniten hautausmaalta.

Patruunatehtaan räjähdysonnettomuuden muistomerkki.