Kehitysvammahuollon ja seurakuntien työntekijöille 

 

Toimimme 34 seurakunnan alueella. Työ on yhteistyötä seurakuntien, asumisyksiköiden, koulujen, toimintakeskusten ja muiden kehitysvamma-alan toimijoiden kanssa. Työhömme kuuluu jumalanpalveluksia, kirkollisia toimituksia, hartauksia, rippikouluja, sielunhoitotyötä eli kahdenkeskisiä luottamuksellisia keskusteluja sekä suru- ja kriisityötä. Olemme palvelemassa kehitysvammaisia ja heidän perheitään sekä heitä hoitavia, ohjaavia ja opettavia ihmisiä. Teemme kotikäyntejä, koulutamme kehitysvammaisuuden erityiskysymyksistä ja kuljemme ihmisten rinnalla elämän iloissa ja suruissa.  

Etäyhteydet ovat osa työtämme. Etähartaudet tai keskustelut voivat toteutua Teamsin välityksellä. Julkaisemme videohartauksia Kirkon Selko YouTubessa ja Facebookissa. Facebookista meidät löytää nimellä Kehitysvammaistyön papit Tuire ja Marja-Liisa. Facebookissa näkyy myös Eskoon keskiviikkokirkko. 

Tuire on opiskellut erityispedagogiikkaa ja hän aloitti syksyllä 2021 työnohjaajaopinnot.  

Marja-Liisalla on myös askartelunohjaajan tutkinto ja pyhän tanssin ohjaamiseen liittyviä kursseja. Syksyllä 2022 hän aloittaa hiljaisuuden retriitin ohjaajan koulutuksen. 
 
Toimistomme on Seinäjoella Eskoon tuki- ja osaamiskeskuksen 3. kerroksessa, Eskoontie 52.  

Työalueemme on jaettu siten, että Marja-Liisan työalueena ovat seuraavat seurakunnat: Alajärvi, Evijärvi, Kauhava Lappajärvi, Pietarsaaren suomalainen, Soini, Ähtäri, Vimpeli, Isokyrö, Laihia, Mustasaaren suomalainen, Vähäkyrö, Vaasan suomalainen, Halsua, Kannus, Kaustinen ja Ullava, Kokkolan suomalainen, Kälviä, Lohtaja, Perho, Toholampi ja Veteli.

Tuire työalue: Eskoon tuki- ja osaamiskeskus, Seinäjoki, Alavus, Ilmajoki, Kuortane, Kurikka, Lapua tuomiokirkkosrk., Isojoki, Kauhajoki, Karijoki, Kaskinen, Kristiinankaupungin suomalainen srk ja Teuva. 

 

Hyviä videomateriaaleja löytyy kirkon Selko Youtube-kanavalta: Kirkon Selko Youtube - YouTube

Myös Tuire julkaisee Tuiren ja Lissun tekemiä videoita: Tuire Wuorijärvi - YouTube

Yhteystietomme:

Tuire Wuorijärvi (Eskoon tuki- ja osaamiskeskus, Etelä-Pohjanmaa ja Suupohjan alue)

0400 167 901

tuire.wuorijarvi@evl.fi

 

Marja-Liisa Latvatalo (Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan ja Järvi-Pohjanmaan alueet)

0400 167 509

marja-liisa.latvatalo@evl.fi