Päiväkerhot

Mitä päiväkerhossa tapahtuu?

Päiväkerhot ovat seurakunnan järjestämää kerhotoimintaa 2-6 –vuotiaille lapsille. Päiväkerhoja ohjaavat ammattitaitoiset lastenohjaajat.

Päiväkerhossa lapset saavat omana itsenään kasvaa turvallisessa ja hyväksyvässä Taivaan Isän perhepiirissä. Päiväkerhot ovat osa kirkon järjestämää kasteopetusta, jonka kautta seurakunta tahtoo tukea perheitä lapsen kristillisessä kasvatuksessa ja hoitaa lasta siinä yhteisössä, jonka jäseneksi hänet on kastettu.

Päiväkerhossa lapset saavat myös osallistua monipuoliseen viriketoimintaan. Päiväkerhossa lauletaan ja soitetaan, leikitään sekä ohjatusti että vapaasti, ulkoillaan, harjoitellaan kädentaitoja ja vietetään eväshetkeä. Päiväkerhossa opetellaan myös hiljentymään ja kuuntelemaan Taivaan Isän asioita. Hellanmaan Helmipöllöt ja Kaaranmännikön Kuukkelit ovat ulkoilupainotteisia päiväkerhoja, joissa ulkoillaan säällä kuin säällä.

Kenelle päiväkerho on tarkoitettu?

2-6 -vuotiaille lapsille.

Ovatko päiväkerhot maksullisia?

Päiväkerhot ovat maksuttomia, mikäli ainakin toinen päiväkerholaisen vanhemmista on seurakuntamme jäsen. Kirkkoon kuulumattomien kohdalla päiväkerhomaksu on 40 € / kerhokausi.

Minkä verran ja minkälaista hartautta ja hengellisyyttä päiväkerhossa on?

Päiväkerhossa on aina hartaushetki, jossa puhutaan Taivaan Isän asioista, rukoillaan, leikitään, lorutellaan ja lauletaan. Lisäksi päiväkerhossa rukoillaan ruoka- ja kiitosrukoukset. Lopuksi on hengellinen loppulaulu ja -rukous. Noin kerran kuussa vietetään myös lasten omaa jumalanpalvelusta kerhossa.

Onko päiväkerhossa tarjoilua?

Jokainen kerholainen tuo eväshetkeen omat terveelliset eväät (ei karkkia, limsaa, sipsiä, keksejä). Pakkaathan kerholaiselle mahdollisimman roskattomat eväät.

Kokoontumispaikat ja -ajat:

Seurakuntamme päiväkerhot kokoontuvat 1-2 kertaa viikossa. Aamupäiväkerhot kokoontuvat klo 9-12 (Lilliputit-kerhoryhmä klo 9.15-11.15, Hippiäiset-kerhoryhmä klo 9-11) ja iltapäiväkerhot klo 13.15-16.15 (Helmipöllöt-kerhoryhmä 13-16). Päiväkerhoja on keskustan alueella (Seurakuntaopiston takkahuone, Virranniemen pappila, tuomiokirkko, srk-talo), Hellanmaan srk-kodilla ja Tiistenjoen srk-talolla.

Pitääkö päiväkerhoon ilmoittautua?

Keväällä on aina ilmoittautuminen koko seuraavaksi kerhovuodeksi. Myös kesken vuotta on useimmiten mahdollista päästä kerhoon. Tällöin yhteydenotto ensiksi varhaiskasvatuksen ohjaaja Liisi Saarimaahan (liisi.saarimaa@evl.fi).

Täältä löydät lisää tietoa päiväkerhoista>

Päiväkerhossa

Varhaiskasvatuksen ohjaaja