juhannus_20121-0.jpg

Suvisunnuntain iltamusiikkia –konserttisarja jatkuu läpi kesän

27.5.2021 16.18

Suvisunnuntain iltamusiikkia – sarja järjestetään tänä kesänä kahden kuukauden mittaisena.
-Sarjaa on haluttu pidentää, koska moni viettää tulevan kesän lähinnä kotimaassa, joten lähialueella on hyvä olla tarjolla konserttitoimintaa, sanoo Lapuan tuomiokirkkoseurakunnan johtava kanttori Riitta Jukkola.

Jokaisena sunnuntai-iltana kesä- ja heinäkuussa klo 19 Lapuan tuomiokirkossa kuullaan monipuolinen kattaus sekä paikallisia että kansallisesti ja kansainvälisesti nimekkäitä esiintyjiä. Tunnin ajan ennen konserttia on avoinna Tapulikahvio, jonka tuotto käytetään seurakunnan lapsikuoron hyväksi.

Kesäkuussa sarja alkaa 6.6. Toivevirsien illalla. Kanttorina on Juliaana Kellokoski ja mukana on esilauluryhmä. Huilua soittaa Alli Kallaniemi. Tässä illassa päästään laulamaan kesän aluksi yhdessä rakastetuimpia virsiä. Hartauden pitää Heli Pääkkönen. Voit jättää virsitoiveesi tästä>>
​​​​​
Seuraavana sunnuntaina 13.6. on vuorossa Lapuan tuomiokirkon kuoron ja Nuorten lauluryhmän konsertti “Saan iloita ja kiittää”. Kuoroja johtaa Juliaana Kellokoski ja huilua soittaa Maisa Pasila. Säveltäjänimiä ovat mm. Armas Maasalo, Arto Turpela ja Eero Erkkilä. Hartauden pitää Jukka Tuppurainen.

20.6. kuulemme aitoa kultaa olevaa huilua, kun huilisti Sami Junnonen ja urkuri Marko Koskinen konsertoivat “Kultahuilun sävelin”. Sami Junnosella on monipuolinen ja menestyksekäs ura kansainvälisesti arvostettuna huilutaiteilijana. Hänen huilunsa on valmistettu käsityönä Japanissa. Arvokas soitin ja sen soittaja kiinnostavat laajoja yleisöjä niin kotimaassa kuin ulkomaillakin, ja nyt he ovat tulossa Lapuan tuomiokirkkoon. Hartausvuorossa on Laura Lahdensuo.

27.6. on vuorossa “Suven suloisuutta” - keskikesän musiikin ja runon ilta. Lapuan tuomiokirkkoseurakunnan lapsikuoro LauLux laulaa Riitta Jukkolan ja Sanna Mehtälän johdolla. Huilua soittaa huilutaiteilija Maria Besis. Tilaisuudessa kuullaan myös Sisko Palmun valitsemia runoja ja lauletaan kesäisiä virsiä. Kitaraa soittaa Teemu Kentta ja hartauden pitää Matti Salomäki.

4.7. on vuorossa konsertti “Kesäsävel soi!” Siinä esiintyy Lavrenchukin musiikkiperhe. Heidät tunnetaan tasokkaista ja monipuolisista konserteistaan. Lavrenchukit osallistuvat erilaisiin tapahtumiin ympäri maailmaa. Parhaimmillaan he pitävät yli 100 konserttia vuodessa. Perhe esiintyy sekä kokonaisena yhtyeenä että pienimmissä kokoonpanoissa. Konsertin ohjelmisto koostuu pääosin suomalaisista sekä heprealaisista hengellisistä lauluista ja instrumentaalikappaleista. Hartauden pitää Riitta Hepomäki.

11.7. Vuorossa on lapualaislähtöinen laulaja - lauluntekijä ja musiikin tohtori Laura Sippola konsertillaan AURAL - Kesäyö. AURAL on Sippolan taiteilijanimi, jonka alla hän julkaisee uutta musiikkia syksyllä. Hartauspuhujana on Heli Pääkkönen.

18.7. “Sydämeni sävel”- konsertissa kuullaan urkuri Ville Urposta ja sopraano Päivi Kankainen-Martikaista. Konsertin ohjelmassa on mm. Oskar Merikannon lauluja. Urkupainotteisessa konsertissa liikutaan suomalaisia puhuttelevissa maisemissa ja sielunmaisemissa. Urponen on esiintynyt mm. useissa Euroopan maissa sekä soittanut useilla merkittävillä koti- ja ulkomaisilla musiikkifestivaaleilla. Kankainen-Martikainen toimii Nurmon kappeliseurakunnassa kanttorina. Hartaus Jukka Tuppurainen.

25.7. Viimeinen kesäsarjan konsertti on nimeltään “Kesäyö kirkkomaalla”. Lahtelainen mezzosopraano Seeli Toivio, joka myös virtuoosisellistinä tunnetaan, esiintyy urkuri ja pianisti Marko Koskisen kanssa. Tunnin mittaisessa konsertissa kuullaan mm. Toivo Kuulan, Oskar Merikannon ja Yrjö Kilpisen lauluja. Toivio on kansainvälinen muusikko, hän on esiintynyt kotimaan lisäksi laajasti ulkomailla. Toivio on valittu elokuussa Alavudella pidettäviin Toivo Kuula -laulukilpailujen finaaliin. Koska Seeli Toivio on myös sellisti, on hyvin mahdollista, että konsertissa soi hänen laulunsa lisäksi myös hänen yli 200-vuotias sellonsa. Hartauden pitää Riitta Hepomäki.

Konsertteihin on vapaa pääsy, ohjelma maksaa 10 euroa. Muistetaan turvarajat ja muut koronaohjeet, mutta nautitaan rajattomasti musiikista!