Uutislistaukseen

Tuomiokirkko on avoinna kesäpäivisin Nella Ahlfors ja Ella Ylimäki ovat tämän kesän kirkko-oppaat.

Tuomiokirkon ovet ovat avoinna 7.6.-30.7.

26.5.2021 10.06

Kesäkuun 7. päivä alkaen heinäkuun loppuun asti Lapuan tuomiokirkon ovet ovat avoinna matkailijoille ja hiljentyjille arkisin klo 10-17. Lapuan kirkko on satojen muiden kirkkojen tavoin mukana tiekirkkotoiminnassa, joka rantautui Suomeen Saksasta kolmisenkymmentä vuotta sitten. Ihmisiä kiinnostaa kirkon historia, arkkitehtuuri ja yksityiskohdat, joista kirkon oppaat kertovat mielellään. Kirkko on myös mainio taukopaikka ja hiljentymisen paikka.
Useimmiten tulijoilla on myös kirkkomuistoja kerrottavana.
-Usein vierailijat ovat entisiä lapualaisia, jotka palaavat kirkkoon muistelemaan lapsuutta Lapualla, rippikoulua, konfirmaatiota tai vihkimisiä. Monella on myös hauskoja tai koskettavia kirkkomuistoja kerrottavana vuosien varrelta, sanoo Minna Ylimäki-Hemminki Lapuan tuomiokirkkoseurakunnasta.
Kesäisin tuomiokirkossa on käynyt keskimäärin noin 1000 vierailijaa eri puolelta Suomea. Kauimmaiset ovat tulleet Australiasta ja Aasiasta.
Tänä kesänä oppaina toimivat kesäkuussa Ella Ylimäki ja heinäkuussa Nella Ahlfors, jotka esittelevät mielellään myös Henna Mantereen valmistamat uudet upeat kirkkotekstiilit, jotka otettiin viime vuoden lopulla käyttöön.
-Myös lapsia kannattaa tuoda kirkkoon. Siellä on lastenpaikka heitä varten ja mahdollisuus kirkkosuunnistukseen, kertoo Minna Ylimäki-Hemminki.