pieniinfo.jpg

Korona-ajan ohjeet seurakuntalaisille

27.10.2020 14.26

Lapuan tuomiokirkkoseurakunnan johtoryhmä päätti kokouksessaan 10.11., että tauolla ollut aikuisten kokoava toiminta voi alkaa 16.11. alkaen seurakunnan tiloissa mikäli osallistujat käyttävät maskeja, turvaetäisyydet säilyvät ja osallistujamäärä ei nouse yli 20 henkilön. Joulukuulla kokoava toiminta voi jatkua tilakohtaisin rajoituksin ja vahvoin maskisuosituksin. Aikuisten kuorotoiminta alkaa vasta vuoden vaihteen jälkeen. Lapsikuoro LauLux kokoontuu joulukuun alussa harjoittelemaan.

Joulukuun tapahtumissa tuomiokirkossa voi olla koolla enintään 500 henkilöä. Tuomiokirkon tapahtumat pyritään edelleen radioimaan ja lähettämään verkkokirkon kautta.

Seurakunnassa seurataan tarkasti koronavirustilanteen kehittymistä ja arvioidaan tarvittavia toimenpiteitä jatkuvasti. Tavoitteena on seurakuntien osalta hidastaa epidemian leviämistä sekä suojata riskiryhmiä kuten vanhuksia virustartunnoilta. Tiedotamme muutoksista Lapuan tuomiokirkkoseurakunnan nettisivuilla.

Viralliset asiat toivotaan edelleen hoidettavan mieluiten puhelimitse. Eli jos sinulla on asiaa seurakuntatoimistoon, taloustoimistoon, diakoniatoimistoon tai hautausmaan toimistoon, pyri hoitamaan asiat ensisijaisesti puhelimitse.

Kirkolliset toimitukset

Kirkollisissa toimituksissa (kaste, häät ja hautajaiset) on edelleen voimassa tilakohtaiset rajoitukset ja vahva maskisuositus. Tilat varataan seurakuntatoimistosta ja sieltä saa tietoa voimassa olevista rajoituksista. Tuomiokirkossa voi olla koolla turvallisesti korkeintaan 500 henkilöä. Siellä on käytössä tällä hetkellä vain joka toinen penkkirivi. Seurakuntatalon yläsalissa voi kokoontua 50 henkilöä ja alasalissa 30 henkilöä, Virranniemessä 20 henkilöä, kappelissa 50, Wanhalla apteekilla 20, Kaaranmännikön leirikeskuksessa 50 henkilöä, Hellanmaan srk-kodilla 50 henkilöä, Tiistenjoen seurakuntatalolla 50 henkilöä, Kauhajärven srk-talolla 40 henkilöä, Kauhajärven ja Tiistenjoen kirkoissa 100. Tilaisuuksiin on hyvä ottaa oma virsikirja mukaan.

Jos ahdistaa, seurakunta tukee

Seurakuntalaisten kysymyksiin ja huoliin vastaavat puhelimitse kaikki työntekijät ja päivystävän papin tavoittaa numerosta 040–53 19164. Myös Kirkon keskusteluapu on jokaista varten, joka kaipaa kuuntelijaa. Palveleva puhelin auttaa päivittäin numerossa 0400 221180 (klo 18-24), ruotsiksi 0400 221190 (kl. 20-23). Osoitteessa evl.fi/kirkonkeskusteluapu voi keskustella myös chatissa.

Sinun turvasi on ikiaikojen Jumala, sinua kannattavat iankaikkiset käsivarret (5. Moos. 33:27)