Remonttia

Seurakunta huoltaa huolella rakennuksiaan

17.8.2020 17.43 Puistopäällikkö Juha Ylinen

Lapuan tuomiokirkkoseurakunta huoltaa huolella monia rakennuksiaan. Tuomiokirkon ulkomaalaus hoidettiin kesän aikana ja se on nyt valmis. Kaaranmännikön leirikeskuksessa ja seurakuntatalon päiväkerhotiloissa on alkanut perusparannus ja kosteusvaurioiden korjaus. Kaaranmännikön majoitusrakennuksen katto on käsitelty, puita kaadettu ja kuukauden kuluessa alkavat rakennuksen ulkopuoliset kaivuutyöt.
-Varsinainen remontti, ulkoseinärakenteiden tarkastus ja korjaus, lattioiden uusiminen ja maalaus, alkaa talven aikana ja tarkoituksena on, että ensi kesän rippikoululeirit saadaan pidettyä omassa leirikeskuksessa, sanoo seurakunnan puistopäällikkö Juha Ylinen.
Myös seurakuntatalon ympäristöä ehostetaan ja päiväkerhotilat korjataan ja kosteusvaurio korjataan asiantuntijoiden ohjeiden mukaisesti.
Arviolta 3-5 kuukautta kestävä remontti alkoi elokuun alussa vanhojen rakenteiden purkamisella.
-Vauriot ovat tyypillisiä puupaaluperusteisille kellarikerroksille, joissa pohjaveden pinta tulee pitää mahdollisimman korkeana paalujen lahoamisen estämiseksi ja tästä johtuen rakenteisiin nousee kapillaarisesti kosteus, selvittää Ylinen.

Päiväkerhotilojen rakennustyöt hoitaa rakennuspalvelu Heikki Mattila Lapualta.

Toimintaa toisissa tiloissa

Varhaiskasvatuksen toiminta, kuten päiväkerhot, puuhaparkki, vauvaklubi, avoimet perhekerhot, Hippiäiset, vauvamusakerho ja taaperomusakerho siirtyvät remontin tieltä muihin tiloihin seurakuntatalolle, Virranniemeen, tuomiokirkkoon, Simpsiön kappeliin ja Seurakuntaopiston takkahuoneeseen. Varhaiskasvatuksen tiimillä on ollut iso työ löytää tiloja ja huolehtia että toiminta pääsee alkamaan kaikesta huolimatta ajallaan.

-Kaikkien muutostenkin keskellä luotamme kuitenkin siihen, että saamme viettää mukavia hetkiä päiväkerholaisten ja perheiden kanssa taivaan Isän kämmenellä, sanoo varhaiskasvatuksen ohjaaja Liisi Saarimaa.