Seurakunnan taloustilanne on vakaa

26.3.2020 16.05

Lapuan tuomiokirkkoseurakunnan kirkkoneuvosto hyväksyi tiistaina 24.3. seurakunnan vuoden 2019 tilinpäätöksen. Tilinkauden tulos oli 154 000 euroa ylijäämäinen.
-Seurakunnan taloustilanne on vakaa ja tilikauden tulos on hyvä, kirkollisverotulot ovat kasvaneet edellisvuodesta 4,64 prosentilla, kertoo talousjohtaja Sirpa Soukka. Kirkollisia tapahtumia oli edellistä vuotta enemmän. Toimintakate myös kasvoi edelliseen toimintavuoteen verrattuna.
Seurakunta käytti vuonna 2019 investointeihin 217.641,92 euroa. Vuoden loppuun mennessä tehtiin mm. seurakuntatalon ikkuna- ja oviremontti, ulko-ovien kulunvalvonta ja yläsalin äänentoistojärjestelmä uusittiin. Myös tuomiokirkon valojen ohjauskeskukset uusittiin ja alttariurkujen äänikerta korjattiin. Virrannimen peruskorjauksen kustannusarvio työselityksineen laadittiin, Kauhajärven ja Hellanmaan seurakuntakodit ulkorakennuksineen saivat uuden ulkomaalipinnan, Hellanmaan seurakuntakoti sai uudet käyttövesiputket pinta-asennuksena, Tiistenjoen hautausmaalle tilattiin ja asennettiin suoja-aitaus.