Uutiset

 

 

Seurakuntaviikko alkaa 26.10.

8.10.2019 16.26

Varjelejaviljele_L.jpg

Työntekijäjoukko toivottaa sinut lämpimästi tervetulleeksi seurakuntaviikon tapahtumiin!

Seurakuntaviikko on la 26.10.- su 2.11.  ja aiheena on Varjele ja viljele. Ympäristöteemat ovat hyvin ajankohtaisia ja huolta nostattavia. Seurakunta haluaa olla mukana ajankohtaisessa keskustelussa, kuulla, toimia ja tuoda toivon ajatuksia. Ympäristöteemoja käsitellään mm. maanantain alustuksessa ja keskiviikon sadonkorjuun kiitosmessussa. 
-Kristittyinä meidän tehtävämme on tuoda toivoa synkimmänkin näkymän keskelle. Sitä tuo luottamus Jumalaan, maan ja taivaan Luojaan, muistuttaa tuomiorovasti Matti Salomäki.
Seurakuntaviikon ohjelmassa on myös paljon muuta kuin ympäristöteemaa. Katso ohjelma ja tule mukaan. Odotamme sinua!

***
Seurakuntaviikon esite jaetaan joka kotiin torstaina 24.10. (ei mainoskieltotaloudet).

SEURAKUNTAVIIKON OHJELMA:

Lauantai 26.10.

Klo 10.00 Miesten aamu Tiistenjoen seurakuntatalolla. Puhujina pastori Jari Laulainen Lahdesta ja Ahti Latvala Lapualta. Juontajana Kari Lahti. Musiikissa: Canticum miehet. Aamupalan tarjoaa Peuralan Konepaja Oy.

Klo 10.00 Naisten aamu Hellanmaan seurakuntakodilla. Pastori ja väitöskirjatutkija Johanna Tyynelä-Haapamäen aiheena on "Brändinrakennusta ja verkostoja -näkökulmia keskiajan pyhimyksiin". Musiikissa Sini Koski. Aamupala 5 €. Lähdemme kimppakyydeillä klo 9.30 kirkon parkkipaikalta.

Klo 15.00 City Nomadi -kaupunkivaellus Rexi Takamaan johdolla. Lähtö Vanhan Paukun alueen Pajakappelista. Viime vuonna avattiin Lapuan keskustaan kulttuuri- ja kirkkotie. Citynomadi mobiilireitillä saa mukavassa muodossa tietoa Lapuasta ja samalla eväitä ja pohdiskelua kristityn matkalle. Reitti alkaa Pajakappelista klo 15, josta edetään rauhassa kävellen ja pysähdytään muutamassa kohteessa. Kohdataan kotikaupunkia ja sen hengen elämää vähän uudella tavalla. Tervetuloa mukaan pienelle pyhiinvaellukselle.

Klo 17.30 Nuorten aikuisten Sepe-olkkari seurakuntatalon alasalissa aiheella Juuret Jumalassa. Pieniä puheita, keskustelua, yhteislaulua ja iltapala. Lapsille leikkimahdollisuus ja lastenhoito.

Sunnuntai 27.10.

Klo 10.00 Vaarinsylimessu tuomiokirkossa. Jukka Tuppurainen, Matti Salomäki, Elke Unt, varhaiskasvatuksen tiimi. Lapsia ja isovanhempia mukana eri tehtävissä. Radiointi 96,9 MHz. Messuun kutsutaan erityisesti kaikkia isovanhempia lapsenlapsineen! Messun yhteydessä siunataan tuomiokirkon uusi lastenpaikka. Messun jälkeen on maksuton ruokailu seurakuntalolla.

Klo 12 perhetapahtuma seurakuntatalon yläsalissa, jossa on esiintymässä vatsastapuhuja, jonglööri ja beatbox-artisti Taika-Petteri (kuvassa). Esitys kestää n. 30 min ja sopii koko perheelle. Lisätiedot: www.taikapetteri.net.

Klo 18.00 Aikojen lopun kvartetto tuomiokirkossa. Olivier Messiaenin (1908-1992) sävellys Quatour pour la fin du temps pääsee vuoropuheluun tuomiokirkon kattoon maalattujen Ilmestyskirjan hevosten kanssa. Nykymusiikkiyhtye TampereRaw, tekstiosuudet Jukka Tuppurainen. Ohjelma 10 euroa.

Maanantai 28.10.

Klo 18.00 Nuorten ahdistus luomakunnan vuoksi – mitä kirkko ja hiljainen rukous voi antaa? Luentoilta yläsalissa, puhujana ekoteologi ja pastori Pauliina Kainulainen.  Luentoa seuraa paneelikeskustelu. Keskustelijoina ovat Ulriikka Hakola, Taru Kentta, Pauliina Kainulainen, Teemu Aalto ja Teija Ylimäki. Kahvitus seurakuntatalolla.  

Tiistai 29.10.

Klo 18.00 Virsikaraoke Lapuahovissa. Tule laulamaan tai kuuntelemaan virsiä karaokeversioina. Voit laulaa yksin tai ryhmässä. Illan vetäjinä ovat Teemu Kentta ja Eliina Somppi. Iltapalana Weisaajan nyhtökanaleipä ja kahvi (12 €).

Keskiviikko 30.10.

Klo 7.00 Lapuan Sanomien aamukirkko tuomiokirkossa. Juha Palo, Eliina Somppi.

klo 17.30 Riparistartti tuomiokirkossa. Vielä kerran - kaikki mitä haluat rippikoulusta tietää, mitä tulee ottaa huomioon, miten edetään. Ripariveisujen tahdittama lyhyt alkupläjäys rippikoululaisille. Työntekijät esittäytyvät. Kaksi tilaisuutta yhdellä kyydillä, jää toki Sadonkorjuun kiitosmessuun, saat jumalanpalvelusmerkin! Tervetuloa myös vanhemmat kuulolle.

Klo 19.00 Sadonkorjuun kiitosmessu tuomiokirkossa. Mukana Lapuan maataloustuottajat, Aaro Panula, Laura Lahdensuo, Suvi Tamminen ja eläkeliiton Lapuan yhdistyksen lauluryhmä. Kirkkokahvit kirkossa. Radiointi 96,9 MHz.

Torstai 31.10.

Klo 18.00 Hyvyyttä on! -runoesitys tuomiokirkossa. Esityksessä näyttelijä, lausuntataiteilija Timo Kankainen tulkitsee rovasti Jouko Ikolan runotarinoita. Runotarinoiden tarkoituksena on tehdä kunniaa erityisesti hiljaisille arjen taistelijoille. Musiikissa Antti Purola. Kahvitus seurakuntatalolla.

Perjantai 1.11.

Klo 11.30 Syntymäpäiväkahvit 70- ja 75-vuotiaille seurakuntatalolla.

Klo 13.00 Kotikirkon alttarilla –seurat ja ehtoollishetki tuomiokirkossa. Puhujina Matti Kristola, Juha Palo, Laura Lahdensuo ja Eliina Somppi. Kahvit kirkossa. Radiointi 96,9 MHz. Rotaryt ja Leijonat kuljettavat ikäihmisiä kirkkoon, tuo sinäkin oma läheisesi! Kuljetuspyynnöt puh. 044 3533 475/Laura.

Klo 19.00 Kynttiläillallinen pariskunnille seurakuntaopiston tammisalissa. Illassa ovat vieraina Sanna ja Tapani Schöning sekä musiikkiopistosta Siiri Lahdensuo, piano. Kolmen ruokalajin kattaus. Illalliskortteja myydään 15.10. alkaen kirkkoherranvirastossa 40 €/pari (ark. klo 9-13, p. 06-4385231).

Klo 18-22 Gospelkahvila nuorille Wanhalla apteekilla.

Lauantai 2.11.

Klo 15.00 Pyhäinpäivän messu tuomiokirkossa. Luetaan vuoden aikana kuolleiden nimet.

Klo 16.00 Pyhäinpäivän iltakirkko Kauhajärvellä. Sytytetään kynttilät vuoden aikana haudatuille.

Klo 18.00 Pyhäinpäivän iltakirkko Tiistenjoella. Sytytetään kynttilät vuoden aikana haudatuille.

Klo 18.00 Pyhäinpäivän perhepyhis keskustan seurakuntatalon alasalissa. Lapsenkokoinen pyhäinpäivän hartaus, askartelua, lyhtykulkue kirkkopihalle ja pientä tarjoilua. Tervetuloa mukaan uudet ja vanhat pyhäkoululaiset perheineen!

Klo 12.00 – 20.00 Hiljaisuuden päivä Kaaranmännikössä. Majoittautuminen alkaen klo 11. Rukoushetkiä, maittavaa ruokaa, lepäämistä, luonnossa liikkumista ja iltamessu. Osallistumismaksu 10 €. Ilmoittautumiset 28.10. mennessä Matti Kristolalle p. 0440 188 533 tai Laura Lahdensuolle p. 044 3533 475.

Klo 16-18 Soul Cafe Wanhalla apteekilla rippikoulun käynneille nuorille. Valoa pimeyden keskelle! Asiaa kuolemasta, elämästä ja toivosta. Tarjoilua. (Ei gospel-kahvilaa).

Sunnuntai 3.11.

Klo 10.00 Messu tuomiokirkko ja Herättäjän kirkkopyhä. Liturgina Laura Lahdensuo, saarna Ilkka Mattila, kanttorina Eliina Somppi. Radiointi 96,9 MHz. Messun jälkeen opistolla Jorma Laulajan luento ja seurat.

Klo 18.00 Lauluja särkyneille -konsertti tuomiokirkossa.
Petri Laaksonen, laulu, Jan Lindström, kitara ja  Miika Autio, koskettimet. Ohjelma 10 €. Tervetuloa kuuntelemaan kaunista ja tunnelmallista musiikkia, joka on tarkoitettu aivan kaikille, ei vain särkyneille ja surua kohdanneille. Kirkon koristelu: Lapuan  kukka- ja hautauspalvelu Latva-Rasula/Tiina Joensuu.


***

Seurakuntaviikon kolehdit kerätään Kirkon Ulkomaanavun kautta Etelä-Sudaniin nälkää näkevien lasten ja aikuisten auttamiseksi.

« Uutislistaukseen