Juha Palo aloitti nuorisopapin sijaisuuden

4.10.2019 09.17

JuhaPalo2019_L.jpg
Johanna Tyynelä-Haapamäen jäätyä opintovapaalle, hänen sijaisenaan on 1.10. aloittanut Juha Palo. Sijaisuus kestää 1,5 vuotta. Juha on kotoisin Ylistarosta, jossa hän myös asuu vaimonsa ja kahden lapsensa kanssa. Myös hänen vaimonsa on pappi. Papiksi vuosi sitten vihitty Juha ehti olla Seinäjoen seurakunnassa töissä ennen Lapualle saapumista. Lapualla hänen työalueenaan on nuoriso- ja rippikoulutyö.

-Viikonloppuna olen mukana isosleirillä ja siitä se alkaa. Oli mukava tulla tänne töihin, hän sanoo.
Papin ammattiin Juha Palo päätyi pitkällisen pohdinnan tuloksena.
-Kamppailin sitä, että onko minusta papiksi. Ratkaisu oli pitkän ja vakavan harkinnan tulos, hän tunnustaa.
Kipinän seurakuntatyöhön Juha kertoo saaneensa nuorena osallistuessaan Ylistaron seurakunnan nuorisotyöhön.
-Siellä oli monenlaista toimintaa. Oli leirejä ja nuorteniltoja, joissa olin mukana, kertoo Juha ja kiittelee työntekijöitä ja myös äitiään, joka jo pienestä vei hänet mukaan seurakunnan tapahtumiin.
-Useimpien herätysliikkeiden toiminta on minulle tuttua.
Uuden papin vahvuutena on myös musikaalisuus. Juha soittaa kitaraa ja laulaa mielellään. Aiemmin hän on ollut mukana useassa bändissä.
-Odotan innolla, mitä kaikkea työ Lapuan tuomiokirkkoseurakunnassa tuo tulleessaan seuraavan puolentoista vuoden aikana, Juha sanoo.