UUTTA TOIMINTAA: Soul Cafe alkoi rippikoulun käyneille

29.8.2019 08.30

SoulCafenetti_S.jpg

Rippikoulun käyneille nuorille on seurakunnassa ideoitu uutta toimintaa. Soul Cafe avasi ovensa Wanhalla apteekilla lauantaina 7.9. jolloin oli riparimuisteluiltapäivä.
-Kesän riparit olivat niin hyviä, että haluamme nähdä nuoria ja tietää, mitä heille kuuluu ja jatkaa työtä heidän kanssaan, sanoo Heli Pääkkönen.
Mervi Ylisen ja Heli Pääkkösen ideoimat Soul Cafe -iltapäivät ovat avoinna kerran kuukaudessa ja tulossa on mm. pelkojen iltapäivä, kuoleman, elämän ja toivon pohdintaa sekä pikkujoulutunnelmia.
-Pyrimme valitsemaan sellaisia aiheita, jotka nuoria kiinnostaa ja mitä he miettivät, sanoo Ylinen ja tarkentaa, että Soul Cafessa on paikka, jossa nuori saa olla omana itsenä, kysellä ja pohtia elämää.
-Soul Cafessa ei ole pelkästään puhetta vaan siellä on myös hauskanpitoa, yhdessä tekemistä, tarjoiluja, rentoa meininkiä ja teeman pohjalta keskustelua. Haluamme tukea nuorta hänen hengellisessä kasvussaan, sanoo Pääkkönen ja toteaa, että seurakunnasta on puuttunut paikka, joka jatkaa sitä työtä mitä on rippikoulussa aloitettu. Isoskoulutukseen kaikki nuoret eivät osallistu, joten Soul Cafe täydentää hyvin nuorten parissa tehtävää työtä.
Soul Cafe -toimintaa on seurakunnassa ollut aikaisemminkin.
-Alle parikymppisenä osallistuin Soul Cafe -iltoihin, joita Latomäen Ulla järjesti sunnuntaisin Wanhalla apteekilla. Ne oli keskusteluryhmiä. Nimi on hyvä ja nyt uudelleen ja hieman erilaisessa käytössä, sanoo Mervi Ylinen, joka on vielä syyskuun ajan seurakunnan vs. nuorisotyönohjaaja ja sen jälkeen hän tekee Soul Cafe -iltapäiviä vapaaehtoisena kun Sanna Mehtälä aloittaa vakituisena työntekijänä.
-Nuoret ovat minun kutsumukseni ja tällainen Soul Cafe -toiminta on ollut minun haaveeni, hän sanoo ja visioi jo Soul Cafe juonior -illoista 7- ja 8-luokkalaisille.
Soul Cafen lisäksi Wanhalla apteekilla on edelleen perjantaisin ja lauantaisin Gospel-kahvila, jonne kaikki nuoret ovat myös tervetulleita.

Soul Cafe, ohjelma syksyllä 2019:
la 7.9.2019 klo 16-18
Riparien muisteluilta. Syödään pizzaa, lauletaan riparilauluja ja muistellaan kesän parhaita riparihetkiä.
La 12.10.2019 klo 16-18 Pelkojen ilta.
La 2.11.2019 klo 16-18. Valoa pimeyden keskelle! Asiaa kuolemasta, elämästä ja toivosta.
La 14.12.2019 klo 16-18. Joulutunnelmia.

Mukana tuttuja ohjaajia kesän ripareilta!