Uudet ekaluokkalaiset siunataan koulutielle sunnuntaina 4.8.

10.7.2019 10.19

Reppukirkko!_M.jpg

Serkukset Nooa ja Aapo Ylimäki aloittavat elokuussa ekaluokan Ritamäen koulussa. Heinäkuussa toiminnallisilla pojilla ei ole vielä kouluasiat juurikaan mielessä.
-Kun tämä haastattelu on tehty, me lähdetään motocross-radalle ajamaan. Mikään muu ei ole yhtä mukavaa, tuumaa Aapo Ylimäki heti alkuun.
Pojat kertovat harrastavansa motocrossin lisäksi jalkapalloa ja pyöräilyä. Myös kalastus kiinnostaa ja Nooa harrastaa talvella jääkiekkoa. Tekemistä pitää olla mutta palataan kouluasioihin.
-Kouluun meno ei jännitä yhtään, pojat sanovat. Eikä ihme, serkku tulee samalle luokalle ja eskarivuosi on jo suoritettu samassa koulussa. Ekaluokalla pojat uskovat oppivansa monia uusia asioita.
-Haluan oppia lukemaan, kertoo Nooa tavoitteistaan. Eskarissa on opittu jo kirjaimet ja lukemaan oppiminen on hyvällä alulla. Opettajakin on jo tavattu, uusi luokka nähty ja reput hankittu.
Molemmat aikovat osallistua myös ekaluokkalaisille tarkoitettuun reppukirkkoon.
-Siellä laitetaan kädet ristiin, tietää Aapo ja näyttää mallia. Siunauksen varassa on hyvä aloittaa koulutie. Reppukirkot järjestetään sunnuntaina 4.8. klo 11 Tiistenjoen kirkossa ja klo 13 ja klo 14 tuomiokirkossa. Perheet voivat vapaasti valita, mihin tilaisuuteen osallistuvat. Reppukirkkoon ovat tervetulleita myös sisarukset, kummit, isovanhemmat ja muut läheiset.