Lapuan urkufestivaaliyhdistys lahjoitti tuomiokirkkoon pyörätuolin

14.6.2019 11.48

Urkufestivaalilahjoitus!!_2_L.jpg Lapuan urkufestivaaliyhdistyksen puolesta pyörätuolin oli luovuttamassa seurakunnalle Klaus Hildén ja Jimi Järvinen (toinen oik.). Seurakunnasta sen vastaanottivat Matti Salomäki (oik.) ja Markus Välimäki.

Lapuan urkufestivaaliyhdistys on lahjoittanut tuomiokirkkoon pyörätuolin, joka on otettu ilolla vastaan.
-Olemme kiitollisia lahjoituksesta. Pyörätuoli edesauttaa esteettömyyttä ja pääsyä kirkkoon, toteaa tuomiorovasti Matti Salomäki.
Myös tuomiokirkon suntio Markus Välimäki kokee lahjoituksen tarpeellisena.
-Tätä on aina välillä kyselty, hän sanoo ja muistuttaa, että tuomiokirkkoon on esteetön pääsy pääovelta, jossa on invaluiska ja ovessa oviavustin. Oviavustin on myös tuulikaapissa.

Lapuan tuomiokirkkoseurakunta ja Lapuan urkufestivaaliyhdistys ovat tehneet yhteistyötä jo seitsemän festivaalin järjestämisessä.
-Olemme kiitollisia monipuolisesta yhteistyöstä, toteaa urkufestivaaliyhdistyksen varapuheenjohtaja Klaus Hildén.
Lapuan urkufestivaaliyhdistyksessä on tällä hetkellä noin 70 jäsentä ja hallituksen puheenjohtaja on Janne Ahtonen, jolla on pitkä kokemus mm. Kuhmon kamarimusiikkifestivaalien järjestämisestä. Taiteellisena johtajana on 23-vuotias Jimi Järvinen, joka opiskelee Ranskan Strasbourgin yliopistossa urkujen soittoa ja konsertoi aktiivisesti.

Monipuolinen ohjelmisto

Urkufestivaali järjestetään seuraavan kerran syyskuussa 2020.
-Lapuan VIII urkufestivaalin taso tulee olemaan korkea ja ohjelmisto monipuolinen. Tulossa on kovatasoisia muusikoita, paljastaa Jimi Järvinen.
Ensimmäinen urkufestivaali järjestettiin vuonna 2003 Paula Pääkkösen toimesta. Vuosien aikana Festivaaleilla on esiintynyt useita maailman kärkinimiin kuluvia urkureita ja orkestereita.
-Tänä vuonna urkufestivaaliyhdistys järjestää välivuoden konserttina urkuspektaakkelin torstai-iltana 26.9. Mukana on Laivaston soittokunta 30 soittajan kokoonpanolla sekä Jimi Järvinen. Laivaston soittokunta on tuttu mm. joulurauhan julistuksesta, sanoo Järvinen.