ALFA-kurssi eli aikuisten rippikoulu alkaa elokuussa!

13.6.2019 17.14

ValittuNETTI_XL.jpg

Alfa-kurssista tuli viikon kohokohta

Katja Rantala (vas.) ja Pilvi-Maria Kalliokoski nauravat iloisesti ja keskustelevat innostuneesti siitä, mitä kokivat viime syksynä alkaneen Alfa-kurssin aikana. Alfa-kurssi on kristinuskon perusasioiden kertausmahdollisuus ns. aikuisten rippikoulu, jonka on käynyt maailmalla jo noin 30 miljoonaa ihmistä ja Lapualla sen käyneitä on noin 130. Uusi kurssi alkaa elokuussa.
-Se oli viikon ehdoton kohokohta, jota odotin. Vähän samanlaista rentoa, tavallista ja mukavaa kuin joskus riparilla oli, hehkuttaa Katja.
Hän huomasi lehdestä Lapuan tuomiokirkkoseurakunnan ilmoituksen, jossa kerrottiin, mistä on kysymys ja haastateltiin Alfa-kurssin käyneitä.
-Silloin päätin, että tätä täytyy kokeilla ja ilmoittauduin mukaan. Olen aina uskonut Jumalaan, mutta hengelliset asiat olivat ruvenneet kiinnostamaan enemmän. Oli positiivinen yllätys, että ystävä oli jo tehnyt saman päätöksen ja ilmoittautunut myös, sanoo Katja Rantala ja muistuttaa, että kurssille voi ilmoittautua kuka tahansa eikä tarvitse olla uskossa, että voi osallistua.
-Ymmärsin että riitän tällaisena. Parasta oli se tieto ja kokemus, että emme ole yksin vaan Jumala on luvannut kantaa meidän murheitamme. Se toi levollisuuden ja rauhan elämään, sanoo Katja Rantala.

Kelpaat porukkaan

Alfa-kurssille voi osallistua yksin, ystävän, puolison tai lasten kanssa. Lastenhoito on järjestetty yli 2-vuotiaille.
-Kurssille voit tulla sellaisena kuin olet. Siellä ei ole kynnystä ja kelpaat porukkaan. Ja siellä voi halutessaan olla myös hiljaa ja kuunnella, vakuuttavat Katja ja Pilvi-Maria.
Pilvi-Maria osallistui kurssille miehensä kanssa tuttavan rohkaisemana.
-Usko on ollut aina läsnä elämässäni mutta kurssin aikana Raamatun tuntemus lisääntyi ja seurakunnasta tuli läheisempi, hän kertoo ja toteaa, että kurssi oli myös parisuhdetta lujittava ja heitä yhdistävä kokemus.
-Kurssilla oli myös tilaa kaikenlaisille kysymyksille ja pohdiskelulle ja aina löytyi asiantuntevia vastauksia, sanoo Pilvi-Maria ja muistelee, miten paljon muutakin elämän asioita siellä jaettiin.
-Alfa-kurssilla on myös hyvä mahdollisuus tutustua uusiin ihmisiin ja luoda uusia ystävyyssuhteita.
Alfa-kurssi pidetään 11 perättäisenä keskiviikkoiltana 28.8. alkaen Lapuan seurakuntatalolla. Alfa-illat alkavat ruokailulla, jolloin on aikaa tutustua ja vaihtaa kuulumisia. Sen jälkeen on alustus eri aiheista kuten esim. Miksi Jeesus kuoli? Miten on mahdollista uskoa? Miten Jumala johdattaa meitä? Vieläkö Jumala parantaa? Kurssi päättyy loppujuhlaan 20.11.

Ilmoittaudu mukaan 23.8. mennessä>>