Uutiset

 

 

RIPPIKOULULEIRIEN YLLÄ VAKAVA TURVALLISUUSRISKI -vapaaehtoisia yövalvojia kaivataan apuun!

11.6.2019 15.15

Ilotulite_S.jpg

Rippikoulut ovat monille nuorille odotettu tapahtuma ja kesän kohokohta. Kaaranmännikön rippikoululeireillä on nyt kuitenkin vakava turvallisuusriski. Ulkopuoliset ovat sytytelleet ilotulitteita yöllä majoitusrakennuksen vieressä. Ongelma alkoi jo hiihtolomaleirillä ja jatkui kevätleirillä. Juuri päättyneellä Kaara ykkösellä oli ilotulituksia räjäytetty kahtena yönä. Nyt on kuitenkin kesä ja kuivaa, joten nuoret leikkivät vakavalla asialla. Osa nuorista on tunnistettu ja poliisille on ilmoitettu asiasta. Palomestari Joona Övermarkin mukaan kyseessä on erittäin vaarallinen tilanne ja merkittävä riski. Seuraava leiri Kaaranmännikössä alkaa torstaina 13.6. ja sen jälkeen on vielä kaksi rippikoululeiriä.

Seurakunnassa ollaan tilanteesta erittäin huolestuneita ja nyt vedotaan vanhempiin, että tilanne saadaan hallintaan. Toivomme, että nuorille kerrotaan, miten vakava asia on kesällä sytyttää ilotulitteita ja mahdolliset kotien ilotulitevarastot tarkistetaan. Alle 18-vuotiaille ei saa luovuttaa ilotulitteita. Nuorten on myös hyvä tietää, että häiriöt ilmoitetaan poliisille ja alueella on valvontakamera.

Kaaranmännikössä käy vartija joka yö mutta apujoukkoja tarvitaan enemmän. Vartija käy siellä välillä, mutta on tärkeää että valvojia löytyisi joka yölle, että leiriläiset ja työntekijät saavat rauhassa nukkua ja vältetään vahingon syntyminen. Vetoankin leiriläisten vanhempiin, isovanhempiin ja kummeihin, että ilmoittautuisivat leirin työntekijöille.

Kaara II leirin (13.-20.6) osalta ilmoittautumiset puh. 044 2700902. Kaara III (1.-8.7.) ja Kaara IV (10.-17.7.) osalta: johanna.tyynela-haapamaki@evl.fi / 044-0878 522.

« Uutislistaukseen