Tainit toteuttavat uuden pakopelin Lapualle

3.6.2019 15.51

Tainit_XL.jpg

Viime syksynä seurakuntaviikon ohjelmassa oli ensimmäistä kertaa kaupunkipakopeli, johon osallistui yhden päivän aikana noin 120 pelaajaa. Peli sai innostuneen vastaanoton. Matti ja Liisa Taini ovat nyt suunnitelleet aiempaa monipuolisemman uuden pakopelin, joka on pelattavissa Lapuan keskustassa lauantaista 8.6. sunnuntaihin 30.6. asti. Pelissä ratkotaan nokkeluutta vaativia pulmia ja pulman ratkaisemalla ja saa vihjeen liikkumiseksi seuraavaan paikkaan.

-Pakopelin aloitus ja pelaaminen onnistuu omatoimisesti, joten pelin voi pelata minä päivänä tahansa ja aloittaa haluamaansa kellonaikaan, kertovat Tainit.

Nettisivuilta www.krik.fi/kaupunkipakopeli löytyy pakopelin ohjeet ja tarinan sekä tiedon mistä peli alkaa.

-Jos jonkin tehtävän suorittaminen ei tahdo onnistua, niin ko. nettisivuilla on useampi vinkki pakopelin jokaiseen tehtävään. Kaupunkipakopeli sopii hyvin ensimmäiseksi pakopeliksi niin nuorille kuin vanhemmillekin eli ei haittaa vaikka pakopeliä ei olisi pelannut aiemmin tai kuullut niistä mitään.

-Liikkua voi kävellen, pyörällä tai tarvittaessa myös autolla, sanoo Matti Taini ja lupaa että kyseessä on loistavaa ajanvietettä kaveriporukoille.

Mukaan tarvitaan vain älykännykkä, jossa täytyy olla nettiyhteys.

Matti ja Liisa Taini innostuivat pakopeleistä kolmisen vuotta sitten ja sen jälkeen ovat käyneet läpi parikymmentä pakohuonetta eri puolella Suomea. Huoneeseen lukittujen ihmisten pitää ratkoa pulmia määräajassa ja useimmiten peli huipentuu huoneesta pakenemiseen. Suurin osa pakopeleistä pelaan sisätiloissa, mutta niitä voi pelata myös ulkona kuten nyt Lapualla tehdään.

Pakopelin järjestäjinä ovat Lapuan tuomiokirkkoseurakunnan Sepe-tiimi ja kristillinen urheiluseura KRIK.