Naisten aamujen vetovastuu vaihtui

24.5.2019 11.23

Naisten aamut_XL.jpg

Sisko Palmu ja Kaija Toija luovuttavat Naisten aamujen vetovastuun 25 vuoden jälkeen Päivi Nyrhilälle ja Kirsi Huhtakankaalle.
-On hienoa, että aina vaan naisia tulee. Se on ollut voimavara, sanoo Sisko Palmu ja laskee, että mukana on ollut keskimäärin 70-80 naista joka kerta. Parhaimmillaan oli 140 naista.
-Se on aina puhutteleva näky, kun toistasataa naista tulee yhteen, sanoo Kaija Toija.
Naisten aamujen kokoontumispaikat ovat vaihdelleet, mutta aina on ollut puhujia, mu…siikkia ja runsas aamupala. Naiset ottivat heti alun alkaen toiminnan omaksi.
-Alussa mukana oli 20-40 naista mutta nopeasti toiminta kasvoi niin että emme enää mahtuneet Mariantalliin, muistelee Sisko. Sen jälkeen kokoontumispaikkana on usein ollut seurakuntatalo. Alussa sponsorit tarjosivat aamupalan, mutta viime vuosina niiden saaminen vaikeutui.
-Aamupala on maksanut 5 euroa ja se on näkynyt jonkin verran kävijämäärässä, naiset pohdiskelevat. Sillä hintaa on kuitenkin tarjolla runsas ja monipuolinen aamupala.
Toiminta on yhteiskristillistä ja perustuu vapaaehtoisuuteen.
-On hienoa, että tämä toiminta on noussut seurakuntalaisten omasta aktiivisuudesta, sanoo seurakunnan naistyöstä vastaava pappi Laura Lahdensuo.

Uudet vetäjät innolla mukana

Syksyn toimintaa suunnitelevat nyt uudet vetäjät, jotka ovat innolla mukana.
-Lähdin mukaan vetovastuuseen ettei vaan tämä toiminta lopu, sanoo Nyrhilä. Myös Kirsi on innolla mukana uudessa vapaaehtoistehtävässä, jonka hän kokee tärkeäksi.
-Muistan kuinka hyvin minut otettiin vastaan, kun 5 tai 6 vuotta sitten uskaltauduin ensimmäistä kertaa Naisten aamuun mukaan, kertoo Kirsi.
Uudet vetäjät toivovat saavansa naisilta ideoita ja toiveita Naisten aamujen puhujista.
-Suunnitteluporukkaan mahtuu mukaan myös, rohkaisee Päivi ja kiittelee että Sini Koski on luvannut edelleen olla mukana musiikkivastuussa.
Lopuksi Sisko Palmu antaa uusille vetäjille vielä rohkaisuksi lapun, jossa lukee "Kun te vain pidätte Naisen aamuja, Pyhä Henki hoitaa meitä".