Etapin jätejengi vieraili päiväkerholaisten kevätretkellä

8.5.2019 10.09

IMG_3811_XL.jpg

Etapin jätejengi vieraili päiväkerholaisten kevätretkellä Kauhajärven Esantuvalla tiistaina 7.5., jossa retkeilemässä olivat Liuhtarin Lunnit ja Kauhajärven joutsenet.

Tarja Tastula ja Arja Ketoja kertoivat lapsille nukketeatterin keinoin innostavasti jätteiden lajittelusta ja kierrätyksestä. Jätejengi kadonneen jäljillä -näytelmässä seikkailivat mm. Hilkka Hillopurkki, Pipsa Biojäte ja Eetu Etappi. Tarinan myötä lapset oppivat, miten tärkeää on lajitella oikein, ettei uuniin esimerkiksi joudu lasia ja metallia, koska nehän eivät pala.

- Harvoin meillä on näin innokasta ja aktiivistä yleisöä, kiittelivät Tarja ja Arja lapsia, jotka osasivat yllättävän hyvin lajittella. Selvästi monessa kodissa asiaa on pidetty esillä.

Seurakunnan painopiste on tänä vuonna Viljele ja varjele. Sen vuoksi ympäristöasiat ovat nyt erityisesti esillä toiminnassa. Seurakunta tavoittelee myös kirkon ympäristödiplomia.