”Uudistuva armo anna” -tukikonsertti Wanhan Karhunmäen hyväksi

11.3.2019 12.30

Uudistuva armo annaVALMIS-1_XL.jpg

Maaliskuun viimeisenä päivänä, sunnuntaina 31.3 klo 15 on  Lapuan tuomiokirkossa konsertti, jossa esiintyjinä on oopperalaulaja Esa Ruuttunen, säestäjänä urkuri Eliina Somppi sekä Karhunmäen seudun kuoro, johtajana kanttori Paula Pääkkönen.

Konsertti järjestetään Wanhan Karhunmäen toiminnan-ja tilojen, erityisesti päärakennuksen kattoremontin perusparannuksen mahdollistamiseksi.

Pappi ja oopperalaulaja, Esa Ruuttunen on yksi menestyneimpiä ja kansainvälisesti arvostetuimpia  suomalaisia oopperalaulajia. Pitkän uransa aikana hän on ollut kiinnitettynä kansallisoopperan ja Savonlinnan solistikuntiin sekä vieraillut oopperataloissa mm. Wienissä ja Berliinissä. Nivalan Konikapina-oopperassa 2000-luvun alussa hän oli kantavana voimana, niin järjestelyissä kuin solistinakin. Joonas Kokkosen Viimeisten kiusausten ukko-Paavo  oli yksi hänen merkittävävimmistä oopperarooleistaan.

Ruuttusen virsitulkinnat ovat tulleet tutuiksi useiden levytysten ja lukuisten konserttien myötä.

-Hengellinen musiikki, erityisesti Siionin virret ovat ensimmäinen       kosketukseni musiikkiin lapsuuden Suojaavat siipes, Jeesus -iltavirrestä lähtien. Useat vuodet seurakuntapappina osoitti sen, miten saarnaaminen omin sanoin piti joskus valveilla sunnuntaiaamuyöhön saakka. Vuosisatoja vanhat sanat -usein myös uudet -säveliin yhdistettyinä osoittautuivat voiman lähteiksi. Hengellisestä musiikista elän, oopperarooleihin eläydyn.

Sunnuntai-iltapäivän konsertissa Ruuttunen laulaa mm. Kokkosen monologin ja Paavon virren, Taneli Kuusiston Rukouksen, sekä uudet, raikkaat Juhani Haapasalon sovittamat virret Soi, virteni kiitosta Herran ja Silmäisi eteen, Jeesus.

Piano- ja urkusäestyksistä vastaa seurakunnan urkuri Eliina Somppi. Lähes 40 vuotiaan Karhunmäen seudun kuoron esittäminä kuullaan muutamia tuttuja Siionin virsiä Ilmari Krohnin ja Ilmo Riihimäen sovittamina.

Konsertti toteutetaan yhteistyössä Karhunmäki-säätiön ja Lapuan tuomiokirkkoseurakunnan kanssa.