Nuorten opiskelua tuetaan yhteisvastuuvaroin myös Lapualla

5.2.2019 11.42

Yhteisvastuu_THUMB.jpg

Lapualla lähes 100 yhteisvastuukerääjää jalkautuvat tulevien viikkojen aikana ja kiertävät listojen kanssa ovelta ovelle. Yhteisvastuuvaroin autetaan vähävaraisten lasten ja nuorten koulutusta esimerkiksi avustamalla maksullisten opiskeluvälineiden hankinnassa. Suomessa noin joka kymmenes lapsi elää pienituloisessa perheessä. Monien nuorten kohdalla unelmien ammatti on vaarassa jäädä haaveeksi, jos perheelle ei ole maksaa opinnoista aiheutuvia kustannuksia.

-Keräysvaroista 20 % jää Lapualle ja sillä summalla tuetaan lapualaisia nuoria, suunnittelee keräyspäällikkö Elina Kosola Lapuan tuomiokirkkoseurakunnasta. Hän suunnittelee, että syksyllä lukiossa ja Sedussa aloittavilla ja jo opiskelevilla voisi olla mahdollisuus hakea anomuksen kautta opintoihin avustusta.
Aktiivisin keräysaika jatkuu huhtikuulle asti. Myös isoskoulutuksessa olevat nuoret jalkautuvat kevään aikana kauppoihin ja keräävät ovilla rahaa keräykseen.
-Tulossa on myös yhteisvastuutapahtumia esim. 5.3. lapsiperheitä kutsutaan valmiiseen pöytään seurakuntatalolle. Vapaaehtoinen maksu osoitetaan yhteisvastuukeräykselle, sanoo Kosola.

Ulkomailla keräysvaroin tuetaan koulunsa keskeyttämään joutuneiden oppilaiden paluuta takaisin kouluun, jaetaan koulu- ja hygieniatarvikkeita ja autetaan koulumaksuissa.

Valtakunnallinen yhteisvastuukeräys on lähimmäisenrakkauden kansanliike ja evankelis-luterilaisen kirkon vuosittainen suurkeräys, joka auttaa hädänalaisia syntyperään, uskontoon tai poliittiseen vakaumukseen katsomatta Suomessa ja kehitysmaissa. Keräykseen osallistuvat kaikki Suomen ev. lut. seurakunnat. Keräyksen suojelijana toimii tasavallan presidentti.