Kirkkotekstiilien suunnitelmat valmistuivat

16.1.2019 13.15

Musta.jpg

Taiteen maisteri ja jatko-opiskelija Henna Mantere on saanut valmiiksi tuomiokirkon uusien kirkkotekstiilien suunnitelmat ja kirkkoneuvosto on ne hyväksynyt kokouksessaan 15.1. Uusittaviin tekstiileihin kuuluu viisi eri kirkkovuoden värien sarjaa alttarille, lukupulpettiin ja saarnatuoliin. Neuvosto hyväksyi marraskuussa 2018 vihreät kirkkotekstiilit ja nyt valkoiset, punaiset, violetit ja mustat kirkkotekstiilit. Uudet kirkkotekstiilit on tarkoitus ottaa käyttöön ensimmäisenä adventtisunnuntaina 2019.
-Yhteistyö on sujunut hyvin seurakunnan työryhmän kanssa ja lopputuloksena on esittäviä kuvia, jotka mielestäni sopivat hyvin kirkkotilaan ja tähän seurakuntaan, kertoo Mantere ja ajattelee, että vaikuttavin kaikista on musta antependium, jossa ristiinnaulitun nauloista hahmottuva risti muistuttaa kärsimyksestä ja sovituksesta. Sitä käytetään vain kahtena päivänä vuodessa, pitkäperjantaina ja hiljaisena lauantaina.
Kirkkotekstiilien suunnitelmissa on värien lisäksi tuttua kirkollista symboliikkaa, kuten Alfa ja Omega, kala, kyyhkynen, ruisleipä, puu, tiimalasi, vaaka, voitonseppele ja enkeli. Tekstiilien tarkoituksena on avata kuvin ja värein kirkkovuoden luonnetta ja sanomaa.
Kirkkotekstiilien materiaalina Henna Mantere käyttää villaa ja toteuttaa kuviot villakirjonnalla.
-Aloitan vihreästä kankaasta, johon teen kirjomalla puun. Puulla on useita vertauksia mm. elämänpuu, Kristus ja seurakunta, hyvän ja pahan tiedon puu, kertoo Henna Mantere.

Katso tästä suunnitelmat ja kuvat>>