Lapualla jälleen ennätysmäärä kinkereitä

7.1.2019 11.09

Lintu VastavaloSMYKPIENI_M.jpg

Kristillistä opetusta, virsiä ja keskustelua. Aiheena: Varjele ja viljele. Avaa tästä kinkerilista>>

Kinkerit ovat vuosisatoja jatkunut perinne, joka jatkuu Lapualla vireänä. Lapuan tuomiokirkkoseurakunta järjestää koulukinkerien lisäksi 34 kyläkinkerit. Niiden toivotaan kokoavan edellisvuosien tapaan yli 1000 kinkerivierasta kylien yhteisiin tapaamishetkiin. Kinkereillä on tarjolla kristillisen uskon opetusta, yhdessä laulettavia virsiä, kahvitusta ja mukavaa yhdessäoloa. Ketään ei kuulustella niin kuin entisaikoina oli tapana. Kinkerien aiheena on ”Varjele ja viljele”, joka on myös seurakunnan vuositeema. Seurakunta aikoo hakea tänä vuonna Kirkon ympäristödiplomia ja kiinnittää erityistä huomiota ympäristöasioihin.
- Kinkerien aiheena on luomiskertomuksen sanat käännetyssä järjestyksessä: ”Varjele ja viljele”. Kiitollisuus hyvän Jumalan lahjoja kohtaan herättää kunnioittamaan hänen luomakuntaansa ja suojelemaan sitä. Se saa myös etsimään kohtuullista elämäntapaa. Kinkereillä keskustellaan, miten seurakuntana ja yksittäisinä kristittyinä kohtaamme ympäristöön ja luomakuntaan liittyvät kysymykset ja haasteet, sanoo tuomiorovasti Matti Salomäki.
Kinkerit toimittaa pappi yhdessä kanttorin kanssa.

Kaikki kinkerivieraat saavat mukaansa pääsiäisohrapussin!