Kun toiveena on sisäinen paraneminen

2.1.2019 15.32

Krito juliste2018_M.jpg

Lapuan tuomiokirkkoseurakunnassa on alkamassa 24.1. sielunhoidollinen krito-vertaistukiryhmä, jossa on mahdollisuus käsitellä oman elämän kipukohtia turvallisessa ja luottamuksellisessa ilmapiirissä. Työskentely tapahtuu pääosin kirjan Toiveena sisäinen paraneminen avulla. Ryhmä kokoontuu kevään aikana 12 kertaa Virranniemessä.

-Viikoittaisissa pienryhmäkokoontumisissa jokainen saa vuorollaan kertoa oman elämänsä tarinaa. Rukoilemme toistemme puolesta ja niiden aiheiden puolesta, joita osallistujilla on. Jokaisella on oikeus puhua ja rukoilla omalla tavallaan, myös hiljainen rukous on hyvä, kertoo pastori Matti Kristola.

Ryhmän vetäjinä toimii seurakuntalaisia, jotka ovat saaneet koulutuksen krito-työhön. Krito-ryhmä järjestetään nyt kolmannen kerran. Siihen saavat osallistua kaikki halukkaat, myös naapuripitäjistä. Ryhmä on avoin kaikille, jotka haluavat pohtia elämänsä kysymyksiä.

-Tervetuloa kuulemaan startti-infoon 10.1. klo 18 Virranniemeen, mistä krito-ryhmässä on kysymys, rohkaisee Kristola.

Jokainen tulee kuulluksi

Lapualainen Heidi lähti mukaan ryhmään kahdesta syystä. Hän oli tutustunut jo aiemmin kritoon ja halusi nähdä, miten se toteutuu. Myös hänen omat prosessinsa olivat tuolloin hyvin pinnalla ja hän halusi päästä niitä käsittelemään.
- Ryhmän myötä pääsin taas vähän eteenpäin omassa kasvussani. Lisäksi sain paljon muutakin. Tutustuin ihanaan pienryhmäämme ja sain kuulla heidän tarinansa ja nähdä, miten Jumala auttoi meitä jokaista. Suosittelen kritoa kaikille, jotka haluavat kasvaa eheämmäksi ihmiseksi, oli elämässäsi ollut suuria tragedioita tai ei. Jokaisella on erilainen tarina ja ne ovat kaikki yhtä tärkeitä. Kritossa jokainen saa tulla kuulluksi ja nähdyksi sellaisena kuin on, rohkaisee Heidi.

Vertaistukiryhmään voi ilmoittautua kirkkoherranvirastossa virka-aikana  puh. (06) 4385 230 ja 4385 231, lapuan.tuomiokirkkoseurakunta@evl.fi. Osoite on Koulukatu 2 (rakennus tuomiokirkon vieressä). Kirkkoherranvirasto on avoinna ma-pe klo 9-13. Lisätietoja voi kysellä Matti Kristolalta puh. 044 0188533.