Israel-päivässä puhutaan kirkon juutalaisista juurista

8.11.2018 12.11

Israel_THUMB.jpg

Sunnuntaina 18.11. Lapualla on seurakuntavaalit mutta myös Israel-päivä, joka alkaa tuomiokirkon sanajumalanpalveluksella klo 10. Jumalanpalveluksessa saarnaa tuomiorovasti Matti Salomäki. Messun jälkeen on ruokailu ja Israel-tilaisuus klo 12 seurakuntatalolla. Tilaisuudessa ovat mukana Jouni Sinisalo, Pekka Sinnemäki, Anni Hakola sekä Canticumin miehet. Jouni Sinisalo on Vaasassa asuva ja eläkkeellä oleva pastori, joka on toiminut niin yläasteen opettajana kuin kirkkoherranakin eri seurakunnissa. Israel-tilaisuudessa hän puhuu Israelin ja kirkon suhteesta otsikolla "Kirkon juutalaiset juuret". Painavin Uuden testamentin teksti Israeliin liittyen on Paavalin kirje roomalaisille, jossa Paavali haastavasti huudahtaa: Onko Jumala sitten hylännyt kansansa? Ei suinkaan! Mitä muuta Paavalilla ja muulla Uudella testamentilla on sanottavaa juutalaisista juuristamme, siitä saamme kuulla lisää Israel-tilaisuudessa. Israel-päivän järjestävät Israelin Ystävät ry ja tuomiokirkkoseurakunta.